Ο πατέρας Καλογιάννης πήρε την κάλπη στον ώμο και ο γιος, 35 χρόνια μετά, την άνοιξε (Βίντεο)

Θα μπορούσε να είναι οικογενειακή παράδοση καθώς αυτό που συνέβη χθες με τον βουλευτή Καλογιάννη της ΝΔ κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου έχει συμβεί και στο παρελθόν απλά με μία παραλλαγή, ωστόσο πρωταγωνιστής ήταν ο πατέρας του. 

Δείτε: Άνοιξαν την κάλπη πριν την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας στη Βουλή για τον Παπαγγελόπουλο (βίντεο)

Πιο χαμηλά δεν έχει

Στις 23 Μαρτίου του 1985 ο Λεύτερης Καλογιάννης, κατά τη διάρκεια της δεύτερης ψηφοφορίας για εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, πήρε την κάλπη στον ώμο και έφυγε εκτός της αίθουσας της Ολομέλειας διαμαρτυρόμενος για τα διαβόητα μπλε ψηφοδέλτια με το όνομα του Χρήστου Σαρτζετάκη.

Λόγω του περιστατικού, μάλιστα, έμεινε στην ιστορία ως Καλπογιάννης.

35 χρόνια μετά ο γιος του και επίσης βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλογιάννης, έμελλε να πρωταγωνιστήσει σε άλλο ένα περιστατικό στο οποίο εμπλέκεται μια κάλπη. Συγκεκριμένα, ο βουλευτής Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της ψηφοφορίας για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, έκανε λάθος και έριξε το ψηφοδέλτιο στην κάλπη χωρίς να το έχει βάλει προηγουμένως σε φάκελο.

Τελικά, με μία πρωτοφανή διαδικασία, η κάλπη άνοιξε και o Σταύρος Καλογιάνης πήρε το ψηφοδέλτιό το τοποθέτησε σε φάκελο και το ξανάριξε.

Το Ποντίκι

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί