Μ. Συντυχάκης: Διευκολύνονται με επιθετικό τρόπο οι επενδύσεις των ομίλων σε βάρος των λαϊκών δικαιωμάτων

«Το σχέδιο νόμου δεν επιδέχεται βελτιώσεις και αλλαγές, είναι κομμένο και ραμμένο για τους επενδυτές και είναι απορριπτέο στο σύνολό του για το ΚΚΕ», τόνισε ο ειδικός αγορητής του Κόμματος, Μανώλης Συντυχάκης, μιλώντας σε Επιτροπή της Βουλής, όπου συνεχίστηκε η συζήτηση του νομοσχεδίου «Ειδικές μορφές τουρισμού και διατάξεις για την τουριστική ανάπτυξη».

«Το σχέδιο νόμου είναι άκρως επιθετικό, προωθεί με απροκάλυπτο τρόπο μια ολόκληρη σειρά από τουριστικές δραστηριότητες, διευκολύνοντας επιχειρηματικούς ομίλους να προχωρήσουν σε σχετικές επενδύσεις και θεσπίζοντας fast track διαδικασίες αδειοδότησης σε αυτές», πρόσθεσε.

Ο Μ. Συντυχάκης υπογράμμισε πως σκοπός του νομοσχεδίου είναι να βρουν τα συσσωρευμένα κεφάλαια κερδοφόρα διέξοδο σε νέες μορφές πολυτελούς τουρισμού, σε βάρος των δικαιωμάτων του λαού και του περιβάλλοντος. Όπως εξήγησε, η ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού, που προβλέπεται στο σχέδιο νόμου, οδηγεί στην εμπορευματοποίηση του θαλάσσιου χώρου και του ενάλιου πολιτισμού, γίνεται σε βάρος παραδοσιακών δραστηριοτήτων όπως η παράκτια αλιεία, υποτάσσει τη θαλάσσια έρευνα στις επενδυτικές επιδιώξεις, αυξάνει το κόστος για αυτές τις δραστηριότητες και απορροφά τεράστιους και απαραίτητους πόρους.

Σχολιάζοντας την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ ότι το νομοσχέδιο «δεν έχει σχεδιασμό», σημείωσε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητάει ακόμη πιο επιθετική στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων.

Ολόκληρη η ομιλία του Μ. Συντυχάκη:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί