Κορονοϊός: Τρία νέα κρούσματα – 168 νεκροί συνολικά στην Ελλάδα

Τρία νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα. Συνολικά έχουν καταγραφεί 2.853 κρούσματα ενώ 168 συμπολίτες μας έχουν χάσει τη ζωή τους από την Covid-19.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 2.853, εκ των οποίων το 55% αφορά άνδρες. Από αυτά, 612 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και τα 1436 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα στο εσωτερικό.

Παράλληλα 21 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 72 ετών. Εξ αυτών 8 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 95.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

98 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος έχουν καταγραφεί δύο νέοι θάνατοι. Συνολικά, η Ελλάδα έχει καταγράψει 168 θανάτους. Οι 49 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 969% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Παγκοσμίως έχουν καταγραφεί πάνω από 5.124.000 κρούσματα με πάνω από 2.043.000 να έχουν γίνει καλά αλλά και 330.803 να έχουν καταλήξει.

Ο λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας, αναφέρθηκε επίσης στα τελευταία δεδομένα σχετικά με τη μετάδοση του ιού. «Όπως προκύπτει, ο ιός μεταδίδεται απο αεροσταγονίδια κυρίως σε κλειστούς χώρους», τόνισε.

Συν τοις άλλοις, μίλησε για τα νέα ευρήματα που φανερώνουν ότι είναι μικρότερες οι πιθανότητες για να νοσήσουν σοβαρά τα παιδιά. Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, τα παιδιά παράγουν μικρότερη ποσότητα της πρωτεΐνης που χρησιμοποιεί ο ιός για να εισέλθει στον οργανισμό μέσω της βλενογόννου της μύτης.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα θα παρθούν οι οριστικές αποφάσεις για την επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων, ενώ παράλληλα σημείωσε ότι θα τοποθετηθεί συνεργαζόμενος γιατρός σε κάθε κατάλυμα, ενώ θα δημιουργηθούν ειδικοί χώροι καραντίνας σε κάθε νησί.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί