Διαμαρτυρία της ΠΟΕΔΗΝ έξω από το Υπουργείο Υγείας (Βίντεο)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από υπουργείο Υγείας έχει η ΠΟΕΔΗΝ, που αντιδρά στον “κατακερματισμό” που προωθεί η κυβέρνηση με το διαχωρισμό του νοσηλευτικού προσωπικού σε κλάδους, και ζητούν τη σύσταση ενιαίου Κλάδου Νοσηλευτικού προσωπικού.

Ο διαχωρισμός τους θα οδηγήσει σε πολλά προβλήματα, αναφορικά με την εκπλήρωση των καθηκόντων τους, σημειώνουν.

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία νοσηλευτών

Διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία της 3ης και της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) στην πλατεία Αριστοτέλους πραγματοποίησαν νοσηλευτές και νοσηλεύτριες δημοσίων νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης της ΠΟΕΔΗΝ. Ακολούθησε πορεία μέχρι το ΥΜΑΘ.

Οι νοσηλευτές ζητούν από την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην ψήφιση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου για τη διάκριση του νοσηλευτικού προσωπικού, σε νοσηλευτές και βοηθούς νοσηλευτές, με κριτήριο τη βαθμίδα εκπαίδευσης τους.

«Ζητάμε έναν και ενιαίο κλάδο νοσηλευτών. Ας μη ξεχνούμε, ότι το ΕΣΥ, από την ίδρυσή του, το 1983, στηρίχθηκε στις πλάτες των Δ.Ε. νοσηλευτών. Δεν υπήρχαν τότε αρκετοί απόφοιτοι ανωτάτων σχολών. Δεν είναι σωστός, έπειτα από τόσα χρόνια προσφοράς, ο διαχωρισμός τους», δήλωσε ο οργανωτικός γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ, Πέτρος Κετικίδης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί