Χ. Μαμουλάκης: «Πρωθυπουργός υπό κατάρρευση» σαν να δίνει ασπιρίνες σε καρκινοπαθή

Εικόνα «υπό κατάρρευση πρωθυπουργού» είχε ο Κ. Μητσοτάκης κατά την ανακοίνωση μέτρων για τον τουρισμό που είναι σαν ασπιρίνες για καρκινοπαθή, μιλάει επίπλαστα για 24 δισ. ευρώ όταν ουσιαστικά πρόκειται για αναστολές πληρωμών και «σημειακές» φοροαπαλλαγές, για έναν κλάδο που «ζει» πάνω από 300.000 εργαζόμενους και παράγει τεράστιο ποσοστό του ελληνικού ΑΕΠ, είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Μαμουλάκης Στο Κόκκινο και τον Γιώργο Τραπεζιώτη. Η διαστρέβλωση από τα ΜΜΕ «θα γυρίσει μπούμερανγκ», προειδοποίησε, θα προκαλέσει οργή στον κόσμο όπως πριν έξι-επτά χρόνια…

«Χτες, τρόμαξα», είπε ο κ. Μαμουλάκης, καθώς ο Κ. Μητσοτάκης είχε την εικόνα «υπό κατάρρευση πρωθυπουργού», είχε την αίσθηση ότι αυτά που έλεγε στον κόσμο εκείνη την στιγμή ήταν σαν ασπιρίνη σε καρκινοπαθή. Η χώρα εισέρχεται σε τόσο βαθειά κρίση με το πάγωμα της αγοράς να υφίσταται μπροστά μας. Και δεν τροφοδοτεί με ρευστότητα την αγορά, αλλά ουσιαστικά μιλάει επίπλαστα για πόρους 24 δισ. ευρώ που ουσιαστικά είναι αναστολή πληρωμών ή «σημειακές» φοροαπαλλαγές. Αλλά Δεν πέφτει καύσιμο στην αγορά. Και η επίδραση του τουρισμού στο ελληνικό ΑΕΠ είναι τεράστια, ειδικά σε περιοχές όπως η Κρήτη που φτάνει το 50%.

Υπάρχει μεγάλη παγωμάρα στον κόσμο του τουρισμού, όπως τόνισε. Όταν έχεις επενδύσει στον τουρισμό και είναι η βαριά σου βιομηχανία το μεγάλο σου όπλο ως χώρα (αλλά και περιφέρεια Κρήτης), τώρα με την υγειονομική, οικονομική και κοινωνική κρίση αντιλαμβάνεσαι ότι ουσιαστικά στεκόσουν σε πήλινα πόδια. Στο σύνολο της χώρας υπερβαίνουν τους 300.000 οι εργαζόμενοι στο «οικοσύστημα» του τουρισμού. Δεν είναι μόνο τα ξενοδοχεία, η διαμονή, αλλά και η εστίαση, η τροφοδοσία, οι κατασκευαστικές που χτίζουν ή αναβαθμίζουν, οι προμηθευτές όλων αυτών. Είναι πολύ μεγάλη η αλυσίδα που διαταράσσεται και το κράτος οφείλει να προβλέψει, όχι απλώς να διαπιστώσει αλλά να δίνει λύσεις.

Αντίθετα, με παγερή αδιαφορία ο κ. Σταϊκούρας προέβλεψε ύφεση της τάξης του 10% (που θα διαψευστεί, θα είναι παραπάνω) και ανεργία της τάξης του 20% (που επίσης θα είναι παραπάνω), έκανε μία σειρά διαπιστώσεις χωρίς να προτείνει το παραμικρό. Αυτό δείχνει την αντίληψη των κυβερνώντων. Ο Αρμαγεδδώνας που αρχίζουμε να ζούμε στην οικονομία για τους κυβερνώντες ίσως είναι κάτι που θεωρούν «φυσιολογικό» ή αναγκαίο για την αγορά. Αλλά η κοινωνία και οι πολίτες δεν έχουν αυτή την πολυτέλεια, όπως υπογράμμισε ο κ. Μαμουλάκης.

Όπως σημείωσε στην αρχή της συνέντευξης, σε επίπεδο χειραγώγησης της κοινής γνώμης, σε επίπεδο ενημέρωσης, ζούμε στιγμές που δεν είχαμε ξαναζήσει μεταπολιτευτικά, της στρέβλωσης της πολιτικής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα σε σχέση με όσα αντιλαμβάνονται οι πολίτες. Όταν υπάρχει τέτοια μονομέρεια, υπάρχει και σοβαρό θέμα Δημοκρατίας εν γένει στην χώρα μας. Τα χρήματα που έχουν δοθεί σε ΜΜΕ, χρήματα από τους φόρους των Ελλήνων, πρέπει να γνωρίζουμε ακριβώς που διανέμονται. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ουσιαστικά εκχώρησε σε μία μόνο εταιρεία το σύνολο αυτού του ποσού από τις δύο ΠΝΠ και μάλλον ο σκοπός της ήταν να δυσχεραίνει αυτή την ενημέρωση, γιατί δεν υπάρχει υποχρέωση αναρτήσεων στην Διαύγεια και επαφίεται στην «καλή πρόθεση» της ίδιας της κυβέρνησης να ενημερώσει τον κόσμο…

Διεσπάρη φόβος στην ελληνική κοινωνία, φόβος που με την ένταση που διαθόθηκε συντηρητικοποιεί τον κόσμο. Όχι μόνο πολιτικά, δημιουργεί προβλήματα κοινωνικής συνοχής. Όταν δημιουργείται τρόμος απέναντι στον συνάνθρωπο, μιλάμε για συνθήκες πάρα πολύ επικίνδυνες, προειδοποίησε ο ίδιος. Η ΝΔ πορεύεται μόνο με όρους επικοινωνίας, αλλά όλα έχουν ένα όριο. Όσο καλοπληρωμένοι και να είναι οι γύρω από τον πρωθυπουργό, επιτομή του λόγου είναι πάντα η πράξη. Και θα αναζητήσει ο κόσμος αυτές τις πράξεις και την πραγματικότητα. Όσο αποκρύπτουν τα ΜΜΕ τι συμβαίνει και βαθαίνει τόσο πολύ η κρίση, τόσο θα γυρίσει μπούμερανγκ. Αυτός που παρακολουθεί οποιοδήποτε ΜΜΕ με την στρέβλωση που το διέπει, θα ζει την δική του πραγματικότητα, στην οικογένεια, στα παιδιά του, στην τσέπη του. Θα δημιουργηθούν καταστάσεις οργής. Το ζήσαμε πριν έξι-επτά χρόνια, ίσως ζήσουμε την επανάληψη, ως «φάρσας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, θύμισε, παρέθεσε εγκαίρως δέσμη μέτρων και έρχεται τώρα να εξειδικεύσει αυτές τις προτάσεις, ώστε ο Έλληνας να μπορέσει να κρίνει, να κρίνει πολιτικές και αντιλήψεις. Πόσο εύκολο είναι αυτές οι πληροφορίες να φτάσουν στον κόσμο, να συγκρίνει ο πολίτης το 2020, με αυτά που συμβαίνουν στο μιντιακό καθεστώς της χώρας; Είναι βαθύτατος ο προβληματισμός, οφείλουμε άμεσα να αναταράξουμε αυτό το σκηνικό.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί