Πολάκης στην Προανακριτική: Επί Λοβέρδου και Γεωργιάδη μπήκαν στη λίστα τρία σκευάσματα

Η κατάθεση του πρώην Αν. Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη ξεκίνησε στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Novartis, το απόγευμα της Τετάρτης.

H συνεδρίαση ξεκίνησε την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η καταμέτρηση στην ολομέλεια για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου και αυτό προκάλεσε αρκετά αρνητικά σχόλια, όπως φυσικά και τις επισημάνεις της βουλευτή Δώρα Αυγέρη προς τον Πρόεδρο Γ. Μπουγα για την απουσία του Αντιπροέδρου Β. Υψηλάντη που ήταν Πρόεδρος της Εφορετικής Επιτροπής. 

Ο Παύλος Πολάκης στο μικρό διάστημα της κατάθεσής του, λόγω χρόνου, ανέφερε: ” Σήμερα δεν νοιώθω ότι ειμαι μάρτυρας σε μια σκευωρία που έστησε ο Παπαγγελοπουλος  αλλά μέλος – κατήγορος μιας επιτροπης για το σκάνδαλο Novartis. Η χθεσινή διεύρυνση ήταν ομολογία αποτυχίας. Δεν της βγήκε η πρώτη προανακριτική ότι είναι σκευωρία και γι’αυτό προχώρησε σε άλλες κατηγορίες. Το σκάνδαλο είναι υπαρκτό και συνέβαλε στη χρεοκοπία της χώρας.”

Πάντως, ο πρώην Υπουργός περιέγραψε τις μεθοδεύσεις και τις υπερτιμολογήσεις σε συγκεκριμένα σκευάσματα, που ερευνά η δικογραφία της Δικαιοσύνης για το σκάνδαλο: Πρόκειται για τα φάρμακα  taasigna, gileynia και loucentis. Όπως σημείωσε “με υπουργικές αποφάσεις γίνονταν όλα. Τα φάρμακα αυτά μπήκαν για πρώτη φορά στη θετική λίστα αποζημίωσης φαρμάκων επί υπουργίας Γεωργιάδη,  Λοβέρδου”

Η κατάθεση του Παύλου Πολάκη συνεχίζεται την Πέμπτη στην Προανακριτική.

tvxs.gr

Δείτε επίσης: Άνοιξαν την κάλπη πριν την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας στη Βουλή για τον Παπαγγελόπουλο (βίντεο)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί