Η καταγγελία πολίτη για ξυλοδαρμό και η κατάπτυστη (και αντιδημοκρατική) παρέμβαση συνδικαλιστών της ΕΛΑΣ!

Με μια κατάπτυστη ανακοίνωση οι εκπρόσωποι της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, επιχειρούν να παρέμβουν και εμμέσως εκτοξεύουν απειλές (και προς εμάς) με αφορμή την καταγγελία του πολίτη για ξυλοδαρμό του και ρατσιστική βία από αστυνομικούς της ΔΙΑΣ, στο Ηράκλειο.

Δείτε: Ηράκλειο: Άγρια βία και ρατσισμός αστυνομικών με θύμα πολίτη – Τον πέρασαν για Πακιστανό και τον “σάπισαν”! (βίντεο)

Οι συντάκτες της ανακοίνωσης – ορμώμενοι, ίσως, από άλλες καταδικασμένες στη λήθη αντιλήψεις εποχών ανελεύθερων- τολμούν να ισχυριστούν ότι η δημοσίευση της καταγγελίας, που ήδη έχει πάρει πανελλήνιες διαστάσεις και προκαλεί αντιδράσεις από όλη τη χώρα, είναι προσπάθεια… έκδοσης δικαστικής απόφασης από μέρους μας! Και άρα, δεν θα έπρεπε να δημοσιευτεί! Μόνο που δε μας είπαν να πάρουμε την άδειά τους για όσα δημοσιεύουμε… Όπως το έκαναν σε παλιότερες, ανελεύθερες, εποχές…

Απίστευτο, σε εποχή Δημοκρατίας (τυπικά ή ουσιαστικά…) ένστολοι πολίτες, με τη συνδικαλιστική τους ιδιότητα, λένε περίπου ότι… απαγορεύεται η δημοσίευση της καταγγελίας του πολίτη επειδή… επηρεάζει αρνητικά την κοινή γνώμη σε σχέση με την ΕΛΑΣ!

Πού το βρήκαν γραμμένο αυτό; Ποιο εγχειρίδιο υποστηρίζει την ανελεύθερη αυτή αντίληψη; Και πώς είναι δυνατό να την υποστηρίζουν ένστολοι (υπηρέτες του πολίτη, με άλλα λόγια) και μάλιστα συνδικαλιστές (από φύση υπερασπιστές της Δημοκρατίας);

Και ποιος τους έδωσε δικαίωμα να μετατρέπονται σε δικαστές, «καθαρίζοντας» δυο συναδέλφους τους που καταγγέλθηκαν μόλις λίγες ώρες πριν; Ποιος τους έδωσε πρόσβαση στη δικογραφία, πώς επικαλούνται τη δικογραφία λίγες μόλις ώρες μετά τα γεγονότα για να βγουν, να απειλήσουν, να τρομοκρατήσουν, ίσως, επειδή καταγγέλθηκαν αστυνομικοί; Και πώς ταυτίζουν τους καταγγελλόμενους αστυνομικούς με το σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας;

Σύμφωνα με την περίεργη έως προκλητική αντίληψη των συγκεκριμένων συνδικαλιστών της ΕΛΑΣ, όπως εκφράζεται στην ανακοίνωση (την οποία – δημοκρατικά , δημοκρατικά….- δεν έστειλαν καν στο Candiadoc, παρά το γεγονός ότι του την «αφιερώνουν», κάνοντας και μαθήματα δημοκρατίας, δικαιοσύνης και δημοσιογραφίας…) απαγορεύεται (δεν αναφέρουν τη λέξη, αλλά…) να μεταδώσει ένα μέσο ενημέρωσης καταγγελία του πολίτη, γιατί είναι… παρέμβαση και μετατροπή του δημοσιογράφου σε… «δικαστή», αλλά η κατάπτυστη καταγγελία, που λέει «αθώοι» και όλοι οι άλλοι συκοφάντες, με «προσωπικό όφελος», με «κομματικό όφελος», δεν είναι υποκατάσταση της δικαιοσύνης… Έτσι μας λένε…

Αφού με τέτοιο απίστευτο τρόπο και θράσος, μερικοί προσπαθούν δημόσια να απειλήσουν, να τρομοκρατήσουν και (εδώ ταιριάζει) να βγάλουν δικαστική απόφαση, φανταστείτε τι πίεση έχει δεχτεί ήδη (κομψή αναφορά…) ο πολίτης που έκανε την καταγγελία…

Κι αφού κάποιοι τολμούν να απαντούν με τέτοιο τρόπο, εκδίδοντας μέσα σε μερικές ώρες «δικαστικές αποφάσεις», γιατί πρέπει ο πολίτης (ο τρίτος πολίτης) να θεωρεί ότι κάποιος (πατέρας 3 παιδιών, εμφανώς κακοποιημένος) έβγαλε από το μυαλό του όσα πέρασε με κάποιους αστυνομικούς;

Και ένα ερώτημα, πριν παρουσιάσουμε την κατάπτυστη ανακοίνωση (την «κλέψαμε» από τα άλλα μέσα όπου την έστειλαν οι συντάκτες – συνδικαλιστές): Απλά για να διατηρήσουμε κάπως τη λογική μας: για έναν απλό πολίτη είναι δύσκολο, ακόμα κι αν έχει σπασμένα χέρια και πόδια, κεφάλι, δόντια, να αποδείξει ότι του τα προκάλεσαν αυτά αστυνομικοί, εκτός φυσικά αν έχει πολλούς μάρτυρες. Πώς μπορεί λοιπόν κάποιος (που δεν φαίνεται να είναι και… κολλητός των γραβατωμένων της εξουσίας) να προχωρήσει σε «ψευδή καταγγελία» σε βάρος αστυνομικών; Αν τίποτε από όλα αυτά δεν έχει συμβεί, καταλαβαίνει κανείς (και από το περιεχόμενο της κατάπτυστης ανακοίνωσης…) τι κινδυνεύει να πάθει ο άνθρωπος; Εδώ το έχουν πάθει τόσοι και τόσοι που απέδειξαν την κακοποίησή τους, φαντάζεστε κάποιος να το έλεγε και ψέματα;

Ας κρατήσουμε, λοιπόν, έστω λίγη λογική…

(Κι επειδή μιλούν για “ανωνυμία”:

Αλέκος Α. Ανδρικάκης, δημοσιογράφος εδώ και 35 χρόνια και μέλος της Ένωσης Συντακτών.)

Η ανακοίνωση (που αναφέρεται με ανάλογο ύφος και σε ρεπορτάζ της Εφημερίδας Συντακτών)

H Ένωσή μας αποφεύγει να μπαίνει στην διαδικασία να απαντάει σε ανυπόστατα δημοσιεύματα σε sites με περιεχόμενο συκοφαντικό για το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και περισσότερο για τη τοπική Αστυνομία του Ηρακλείου, υπάρχουν όμως στιγμές που αυτό επιβάλλεται για να μπαίνουν τα πράγματα στην θέση τους και η Κοινωνία να καταλαβαίνει τις προθέσεις κάποιον και τα προσωπικά οφέλη που προσπαθούν να καρπωθούν από τέτοιου είδους δημοσιεύματα. 
 Χθες 19-05-2020 στην ιστοσελίδα kriti.efsyn.gr δημοσιεύτηκε άρθρο στο οποίο, ελαφρά τη καρδία, ο δημοσιογράφος χαρακτήρισε την τοπική Αστυνομία ανεπαρκή διότι δεν προχώρησε σε συλλήψεις σε πρόσφατο συλλαλητήριο στο κέντρο του Ηρακλείου, υπονοώντας ότι κάλυπτε τους διοργανωτές και έκλεισε το άρθρο του χαρακτηρίζοντας την Ασφάλεια Ηρακλείου σαν βασανιστές της χούντας και της μεταπολίτευσης!!!!
Ενημερώνουμε λοιπόν τον συντάκτη, ο οποίος στον βωμό των click και των εντυπώσεων αμέλησε να κάνει την δημοσιογραφική του έρευνα, ότι ΚΑΙ ο διαδηλωτής που έφερε πριόνι έχει ταυτοποιηθεί και σχηματιστεί σε βάρος του δικογραφία ΚΑΙ στο συλλαλητήριο που έγινε πριν λίγες ημέρες πριν η τοπική αστυνομία προχώρησε σε πέντε συλλήψεις και δεκαπέντε προσαγωγές. 
Όσο για τους χαρακτηρισμούς για την Ασφάλεια Ηρακλείου, μία Υπηρεσία που τα τελευταία χρόνια έχει σημειώσει τεράστιες επιτυχίες και πλήγματα στην εγκληματικότητα του Ηρακλείου που είχαν απήχηση σε όλη την Επικράτεια, είναι τουλάχιστον ανήθικο και αντιδεοντολογικό να παρουσιάζει εν έτη 2020 αστυνομικούς που στην συντριπτική του πλειοψηφία δεν είχαν καν γεννηθεί τότε, ως βασανιστές της χούντας και της μεταπολίτευσης. 
Και σαν κερασάκι στην τούρτα σήμερα 20-05-2020 στην ιστοσελίδα candia.doc δημοσιεύτηκε, ανυπόγραφο φυσικά για άλλη μια φορά άρθρο, στο οποίο σε ρόλο δικαστή καταδίκασε αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ηρακλείου ως βασανιστές και ρατσιστές με ανυπόστατες κατηγορίες οι οποίες φυσικά καταρρίπτονται από αυτόπτες μάρτυρες και από την προανάκριση.
Δυστυχώς το φαινόμενο όπου sites πάσης φύσεως και ιδεολογίας ανεξέλεγκτα δικάζουν και καταδικάζουν αστυνομικούς χωρίς κανένα στοιχείο αντικαθιστώντας την Ελληνική Δικαιοσύνη και προσπαθούν να επηρεάσουν την κοινή γνώμη σε βάρος ενός θεσμού όπως είναι η Ελληνική Αστυνομία, γιγαντώνουν με δυσάρεστα αποτελέσματα.    

Η Ένωσή μας θα χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο τρόπο να προστατεύσει το κύρος της τοπικής αστυνομίας αλλά και τους συναδέλφους μας από τέτοιες καταδικαστέες από το σύνολο της Κοινωνίας ενέργειες και θα ζητήσουμε την συνδρομή της Δικαιοσύνης που με τόση πίστη υπηρετούμε.                Για το Δ.Σ. της  Ένωσης  Αστυνομικών Yπαλλήλων N. Ηρακλείου.

Ο Πρόεδρος                 Ο Γενικός Γραμματέας

Γιώργος Πικράκης     Χρήστος Αναμουρλού

Σχετικά Άρθρα

2 Thoughts to “Η καταγγελία πολίτη για ξυλοδαρμό και η κατάπτυστη (και αντιδημοκρατική) παρέμβαση συνδικαλιστών της ΕΛΑΣ!”

  1. Anti-logos

    “Δημοκρατία”(!) Ω! ναι……. Δημοκρατία θα λέμε και θα κλαίμε, φίλε μου, αν δεν τους στείλουμε το συντομότερο στα …..ελικόπτερα.
    Στις Κυκλάδες και γενικά στις άγονες γραμμές υπάρχει μια κατάρα.
    “Ε! που να σε πάρει το ελικόπτερο……”!!!!!
    Δεν φταίνε αυτοί, αλλά όποιος τους “έλυσε τα χεράκια….”(!), που επίσης και αυτός, “….δεν έφταιγεν, τόσος είναι….”. Καλημέρα και μην μασάτε.,…

  2. Δήμος Σθένης

    Όμοια ομοίοις αεί βελάζει… (λίγο παρεφθαρμένο αλλά ταιριάζει!!!)

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί