Διαμαρτυρία των ξενοδοχοϋπαλλήλων της Κρήτης (Φωτο)

Έξω από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου βρέθηκαν σήμερα οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Κρήτης, διαμαρτυρόμενοι για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο τους.

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι απαιτούν η κυβέρνηση να πάρει μέτρα στήριξης λόγω των επιπτώσεων που δημιουργούνται στον κλάδο από την πανδημία COVID -19.

«Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι των εποχικώς λειτουργούντων ξενοδοχείων δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται ως άνεργοι, αλλά ως εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις, των οποίων ανεστάλη η λειτουργία με απόφαση δημόσιας αρχής ή επιχειρήσεων, που επλήγησαν σοβαρά από την  πανδημία του κορωνοΐου COVID – 19», αναφέρουν.

Συγκεκριμένα οι ξενοδοχοϋπάλληλοι ζητούν να  ληφθούν τα παρακάτω μέτρα στήριξης: 

α) καταβολή αποζημίωσης ειδικού  σκοπού στους εργαζόμενους για όσο διάστημα δεν απασχοληθούν από τους  εργοδότες τους λόγω αναστολής της σύμβασης εργασίας τους

 β) κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό της ασφαλιστικής δαπάνης  εργοδότη και εργαζομένου ,

γ) έκπτωση ενοικίου πρώτης κατοικίας, πάγωμα δανειακών οφειλών και τραπεζικών απαιτήσεων.

δ) προστασία των θέσεων εργασίας για το έτος 2021 με βάση  την ανασταλείσα, ή όπως άλλως λειτουργούσα σύμβαση κατά την τουριστική περίοδο του 2020 

ε ) εξειδίκευση μέτρων υγείας και ασφάλειας της εργασίας στα ξενοδοχεία.

«Δυστυχώς η Κυβέρνηση, βαδίζοντας χωρίς σχέδιο για τον τουρισμό, δεν έχει κατορθώσει να δώσει λύση στα προβλήματα των εργαζομένων, οδηγώντας τους σε πραγματικό αδιέξοδο, καθώς δεν εργάζονται εδώ και μήνες», δήλωσε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Βαρδάκης που βρέθηκε στο πλευρό των εργαζομένων, στις κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν σήμερα.

 «Παρά τις επανειλημμένες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις μας στις 7 και 27 Απριλίου και στις 7 Μαΐου, ζητώντας να τεθούν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, σε καθεστώς αναστολής εργασίας, όπως έχει θεσμοθετηθεί μέχρι σήμερα από την Κυβέρνηση για τους υπόλοιπους εργαζομένους, αφού οι επιχειρήσεις που απασχολούνται δεν λειτουργούν ακόμα, δυστυχώς η Κυβέρνηση συνεχίζει να σιωπά, απαξιώνοντάς τους. Τόσο ο κ. Θεοχάρης, όσο και ο κ. Βρούτσης, είναι αμφίβολο αν έχουν καταλάβει το μέγεθος του προβλήματος.

Συμπαραστεκόμαστε στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων, ενώνουμε τη φωνή μας με όλους αυτούς τους ανθρώπους που ζητούν τη στήριξη της πολιτείας ώστε να επιβιώσουν το επόμενο διάστημα.

Σήμερα οι ξενοδοχοϋπάλληλοι με την δυναμική κινητοποίησή τους στέλνουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Κυβέρνηση, ότι δεν θα επιτραπεί η διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων, που με αγώνες και θυσίες κατέκτησαν οι εργαζόμενοι τα τελευταία χρόνια», συμπλήρωσε ο κ. Βαρδάκης.

Δείτε φωτογραφίες του imageonline.gr από την κινητοποίηση:

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι ksen.jpg
Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι ksen3.jpg

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί