Άνοιξαν την κάλπη πριν την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας στη Βουλή για τον Παπαγγελόπουλο (βίντεο)

Πριν την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας στην Ολομέλεια της Βουλής για την διεύρυνση του κατηγορητηρίου του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, η εφορευτική επιτροπή παρουσία του προέδρου της Βουλής επέλεξε να ανοίξει την κάλπη μετά από λάθος βουλευτή της ΝΔ.

Το λάθος ανήκει στον βουλευτή Ιωαννίνων της ΝΔ, Σταύρο Καλογιάννη, ο οποίος -κατά τις πληροφορίες- έριξε το ψηφοδέλτιο στην κάλπη χωρίς να το έχει τοποθετήσει σε φάκελο. «Όχι, όχι…» ακούγεται να φωνάζει από μικροφώνου μέλος της εφορευτικής επιτροπής όταν ο Στ. Καλογιάνης πέταξε το ψηφοδέλτιο ασφράγιστο, με τον προεδρεύοντα, Αθανάσιο Μπούρα, να ζητά διακοπή της διαδικασίας.

Παράλληλα, ρόλο συντονιστή προσπάθησε να αναλάβει ο… άγρυπνος φρουρός της διαδικασίαςΒασίλης Κεγκέρογλου, ο οποίος βρισκόταν για πάρα πολύ ώρα στην αίθουσα της Ολομέλειας, καθήμενος σχεδόν μπροστά από την κάλπη. Εν συνεχεία, ο Κων. Τασούλας ακούγεται να σχολιάζει χιουμοριστικά: «Να κάνουμε ερώτημα στην επιστημονική υπηρεσία», ενώ κάποιος άλλος παρεμβαίνει ζητώντας μία… πετονιά.

Εν τέλει, με μία πρωτοφανή διαδικασία, η κάλπη άνοιξε και ο επιπόλαιος, Στ. Καλογιάνης, πήρε το ψηφοδέλτιό, το τοποθέτησε σε φάκελο και το ξανάριξε.

«Ενδεδειγμένο το άνοιγμα της κάλπης»

Αντί απαντήσεων από τους καθ’ ύλην αρμόδιους, κύκλοι της ΝΔ κλήθηκαν να σχολιάσουν το τραγελαφικό γεγονός του ανοίγματος της κάλπης, πετώντας το μπαλάκι της ευθύνης στην εφορευτική επιτροπή.

Συγκεκριμένα, οι κύκλοι της πλειοψηφίας ανέφεραν ότι η εφορευτική επιτροπή αποφάσισε πως ο πλέον ενδεδειγμένος και ασφαλής νομικός τρόπος ήταν να ανοίξει εκείνη την στιγμή η κάλπη, παρουσία όλων, να αφαιρεθεί το ψηφοδέλτιο, ο βουλευτής, Στ. Καλογιάνης, να το τοποθετήσει εντός του φακέλου και να το ρίξει εκ νέου στην κάλπη.

Δείτε το βίντεο:

ΣΥΡΙΖΑ για το άνοιγμα της κάλπης: Άκυρη η διαδικασία – Να αναλάβει τις ευθύνες του ο Τασούλας

Άκυρη χαρακτηρίζει την ψηφοφορία για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου ο ΣΥΡΙΖΑ λόγω του πρωτοφανούς ανοίγματος της κάλπης πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Καλούν δε τον Κ. Τασούλα να αναλάβει τις ευθύνες του.

«Δεν πέρασαν ούτε 24 ώρες από τη στιγμή που χαρακτηρίσαμε την υπόθεση της προανακριτικής ως μεγάλο φιάσκο και ΝΔ και ΚΙΝΑΛ έσπευσαν με τις μεθοδεύσεις τους να μας δικαιώσουν» σημειώνεται στην ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προστίθεται:

«Σήμερα ΝΔ και ΚΙΝΑΛ ξεπέρασαν κάθε όριο, εξευτελίζοντας το Κοινοβούλιο και το Σύνταγμα της χώρας με την παραβίαση της μυστικότητας της ψηφοφορίας στη Βουλή. Απροκάλυπτα και σε απευθείας μετάδοση, δεν δίστασαν να “διορθώσουν” βουλευτή που ψήφισε άκυρο και να επαναλάβουν τη διαδικασία ανοίγοντας την κάλπη για να αφαιρέσουν το “λάθος” ψηφοδέλτιο και να ξαναψηφίσει ο βουλευτής αυτή τη φορά “σωστά”».

Τονίζεται δε ότι αποτελούν συνήθειο πλέον οι αντιθεσμικές και αντικοινοβουλευτικές συμπεριφορές της κοινοβουλευτική πλειοψηφίας. «Δεν θα μπορούσε κανείς όμως να πιστέψει ότι θα ξεπερνούσε ακόμη και όρια που προσβάλλουν την ίδια την Δημοκρατία» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει με την εξής προτροπή:

«Ο Πρόεδρος της Βουλής οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του για την άκυρη αυτή διαδικασία και να προστατεύσει το κύρος του Κοινοβουλίου».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί