Καθαρίστηκε η αναμνηστική στήλη που είναι αφιερωμένη στον Ταγματάρχη Μιχαήλ Τζουλάκη

Με την πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, Τουρισμού και Εθελοντισμού και την αφιλοκερδή προσφορά της εταιρείας Συστημάτων Καθαρισμού Karcher Center Αφοί Γιαννακάκη αποκαταστάθηκε σήμερα, Τετάρτη 20 Μαΐου 2020, η αναμνηστική στήλη από χαλκό και μάρμαρο που είναι αφιερωμένη στον ήρωα Ταγματάρχη Μιχαήλ Τζουλάκη.

Η αναμνηστική στήλη είναι τοποθετημένη στο σημείο που έπεσε ο ηρωικός Ταγματάρχης πολεμώντας τους Γερμανούς στις 21 Μαΐου του 1941, επί της συμβολής των οδών Καλοκαιρινού και Ψαρομηλλίγγων, στον δρόμο που σήμερα έχει πάρει το όνομα του. Πρόκειται για έργο του γλύπτη Μανώλη Ζαχαριουδάκη, με χάλκινο ανάγλυφο το κεφάλι του ηρωικού Ταγματάρχη και επιγραφή στην οποία αναγράφεται: «Εδώ έπεσε στις 21-5-1941 ο Ταγμ/χης Μιχ. Τζουλάκης πολεμώντας τους Γερμανούς για το Μεγάλο μας Κάστρο». Ο Ταγματάρχης με καταγωγή από τον Άγιο Μύρωνα, υπήρξε ο πρώτος νεκρός της Μάχης της Κρήτης στον τομέα του Ηρακλείου.  

Ο Δήμος Ηρακλείου ευχαριστεί την εταιρεία Συστημάτων Καθαρισμού Karcher Center Αφοί Γιαννακάκη, ελπίζοντας ότι οι δημότες της πόλης θα σεβαστούν ένα σημείο αναφορά στη σημαντική ιστορία της.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί