Μια ανάλγητη κυβέρνηση, πέταξε τους πρόσφυγες με τα μωρά στο δρόμο

Απανθρωπιά!

Η προσφυγιά ο ξεριζωμός και η Γενοκτονία, που έπρεπε να αποτελούν μαθήματα ζωής για όλους, φαίνεται ότι  δεν αγγίζει τους κ.κ Χρυσοχοϊδη – Μητσοτάκη καθώς λίγες ώρες πριν την επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων επέλεξαν να πετάξουν στον δρόμο δεκάδες οικογένειες, στα Εξάρχεια.

Με αιφνιδιαστική επέμβαση της αστυνομίας – 51 μετανάστες και πρόσφυγες που διέμεναν σε κτήριο των Εξαρχείων οδηγήθηκαν στην Αμυγδαλέζα για ταυτοποίηση – εξακρίβωση 

Στην Αμυγδαλέζα, για να κρατηθούν μέχρι να απελαθούν, ή στον δρόμο, ενώ ακόμα ο κορονοϊός δεν μας έχει ξεχάσει, όπως συνεχίζει να δηλώνει ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Χαρβδαλιάς, βρέθηκαν χθες οι πρόσφυγες και οι μετανάστες της κατάληψης στέγης που εκκένωσε χθες το πρωί η αστυνομία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, κατά την εκκένωση της κατάληψης της οδού Θεμιστοκλέους 59, στα Εξάρχεια, βρήκαν 51 μετανάστες και πρόσφυγες να μένουν στο κτήριο, οι οποίοι οδηγήθηκαν για ταυτοποίηση στην Αμυγδαλέζα και όχι στη Διεύθυνση Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη (για να αποφευχθεί συνωστισμός, σύμφωνα με την αστυνομία).

Αρχικά στην κατάληψη διέμεναν περίπου 50 άτομα εκ των οποίων τα μισά είναι παιδιά κάτω των δέκα ετών καθώς και αρκετά βρέφη.

Κατά τις 06:00 το πρωί μπούκαραν τα ΕΚΑΜ πάνοπλα ουρλιάζοντας “Πέστε κάτω” με τα όπλα πάνω απ τα κεφάλια των κατοίκων .Τους επετράπη να πάρουν ελάχιστα πράγματα μαζί τους.

Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στο αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη. Ελάχιστοι κρατήθηκαν λόγω του ότι δεν είχαν χαρτιά και συνελήφθησαν. οι υπόλοιποι οδηγήθηκαν στην Αμυγδαλέζα όπου και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Όταν ρώτησαν τους μπάτσους που να πάνε, η απάντηση ήταν “Πίσω στη χώρα σας. Δρόμο.” Κατά τις 20:00 άρχισε κόσμος της γειτονιάς να εντοπίζει οικογένειες με τα παιδιά τους και τα πράγματα τους να κάθονται σε πεζοδρόμια σε στενά περιμετρικά της κατάληψης.

Την ίδια ώρα υπήρχε συγκέντρωση της Δομής Αλληλοβοήθειας anti-covid 19 καθώς και συλλογική κουζίνα στην πλατεία Εξαρχείων. Οι μετανάστ(ρι)ες σιγά σιγά μεταφέρθηκαν εκεί όπου και παραμένουν μέχρι στιγμής.

Τα πράγματα τους είναι είτε χτισμένα μέσα στο κτίριο της κατάληψης που εκκενώθηκε είτε έχουν πεταχτεί στα σκουπίδια. Έχουν μείνει στο δρόμο. Έχουν πολύ μικρά παιδιά μαζί τους. Είναι εξαντλημένοι και πλέον άστεγοι.

Κουτί Πανδώρας

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί