Υψηλές θερμοκρασίες και σήμερα στην Κρήτη – Πότε αλλάζει ο καιρός

Μικρή υποχώρηση αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα το κύμα ζέστης, αλλά οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν γενικά σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Πολύ υψηλές μέγιστες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στη Δυτική και στη Νότια Ελλάδα (ιδιαίτερα στη Νότια Πελοπόννησο όπου τοπικά το μεσημέρι μπορεί το θερμόμετρο να δείξει 39 έως 41 βαθμούς), στην Ανατολική και Νότια Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, κυρίως στη Ρόδο (με θερμοκρασίες έως 38-40 βαθμούς), καθώς και στην Αττική (έως 38 βαθμούς).

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, μικρή περαιτέρω υποχώρηση θα παρουσιάσουν οι θερμοκρασίες μέσα στο διήμερο της Τρίτη και Τετάρτης. Την Πέμπτη όμως αναμένεται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας σε ολόκληρη τη χώρα, με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα ηπειρωτικά.

«Έλιωσε» η χώρα το Σαββατοκύριακο

Στους 41 βαθμούς Κελσίου (C) έφτασε η μέγιστη θερμοκρασία στην Ελλάδα το μεσημέρι της Κυριακής, συνεπώς ήταν λίγο χαμηλότερη σε σχέση με τη μέγιστη θερμοκρασία του Σαββάτου. Ωστόσο, και σήμερα πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν σε κάποια παραλία για να δροσιστούν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από τους σταθμούς του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ)/meteo.gr, η υψηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στα Αρφαρά Μεσσηνίας και στο Πετροκεφάλι Μοιρών (41,1 C), ενώ ακολούθησαν η Γόρτυνα Ηρακλείου (40,9) και η Πλώρα Ηρακλείου (40,8).

Αρκετά πάντως ακόμη τοπικά ρεκόρ μέγιστης θερμοκρασίας για μήνα Μάιο έσπασαν στους μετεωρολογικούς σταθμούς του δικτύου του ΕΑΑ-meteo:

Μοίρες Ηρακλείου 41,1 C (ρεκόρ 11 ετών λειτουργίας)

Ωλένη Ηλείας 40,6 C (ρεκόρ 12 ετών λειτουργίας)

Πύργος Ηλείας 39,8 C (ρεκόρ 14 ετών λειτουργίας)

Μεγαλόπολη 39,4 C (ρεκόρ 11 ετών λειτουργίας)

Αμαλιάδα 38,7 C (ρεκόρ 14 ετών λειτουργίας)

Σπήλι Ρεθύμνου 38,2 C (ρεκόρ 13 ετών λειτουργίας)

Ζαχάρω Ηλείας 37,9 C (ρεκόρ 14 ετών λειτουργίας)

Ανδρίτσαινα 36,1 C (ρεκόρ 13 ετών λειτουργίας)

Αθήνα – Γκάζι 35,8 C (ρεκόρ 13 ετών λειτουργίας)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί