Ομολογία Πέτσα: Ξεκινάμε από το μηδέν στον τουρισμό

Αποτίμηση των πρώτων δύο εβδομάδων από το πρώτο βήμα άρσης του lockdown λόγω κορονοϊού έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, σημειώνοντας πως η κινητικότητα του πληθυσμού ενισχύθηκε σημαντικά χωρίς να επιδεινωθούν οι επιδημιολογικοί δείκτες.

Όπως είπε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ως μέσοι όροι, όλα τα δεδομένα έχουν παραμείνει σταθερά, οι νοσηλευόμενοι λιγοστεύουν ενώ ο αριθμός των τεστ αυξήθηκε.

«Οι πρώτες δύο εβδομάδες έχουν στεφθεί με επιτυχία όσον αφορά το υγειονομικό σκέλος» σημείωσε ο κ. Πέτσας, υπογραμμίζοντας πως το επόμενο σημαντικό βήμα είναι στις 25 Μαΐου, όταν και θα ανοίξουν, με μέτρα και κανόνες, τα καταστήματα της εστίασης.

Για τη στήριξή τους δίνεται στους δήμους η δυνατότητα αύξησης 100% στους κοινόχρηστους χώρους που διατίθενται για τραπεζοκαθίσματα, και όπου αυτό δεν είναι δυνατό, δίνεται η δυνατότητα μείωσης δημοτικών τελών έως 50%. Η ΚΥΑ αναμένεται να εκδοθεί σήμερα και θα έχει ισχύ έως το τέλος του έτους.

Αναφορικά με τον τουρισμό, ο κ. Πέτσας ξεκαθάρισε πως το φετινό καλοκαίρι δεν θα είναι σαν το περσινό και δεν πρέπει να συγκρίνεται με αυτό γιατί, όπως είπε, κλείσαμε την οικονομία και θυσιάσαμε οικειοθελώς μέρος της ευημερίας μας για να μείνουμε σπίτι και υγιείς.

«Στον τομέα του τουρισμού ξεκινάμε από το μηδέν» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε στην ανάληψη της ευρωπαϊκής προεδρίας από την Ελλάδα, από την Παρασκευή, και στη διεξαγωγή αύριο, μέσω τηλεδιάσκεψης, της Συνόδου Κορυφής της 4μερούς Ελλάδας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Σερβίας.

Με αφορμή την αυριανή ημέρα, ο κ. Πέτσας έκανε ξεχωριστή μνεία στη γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού επισημαίνοντας πως συνεχίζεται ο αγώνας για τη διεθνή αναγνώρισή της.

Δημοτικά σχολεία

Το θέμα των δημοτικών σχολείων θα εξεταστεί τις επόμενες ημέρες, θα περιμένουμε να αξιολογήσουμε την επιστροφή των μαθητών των άλλων τάξεων και αναλόγως η επιτροπή θα κάνει την εισήγησή της, όπως είπε ο κ. Πέτσας.

Το μόνο που κρατάμε είναι η δέσμευση του πρωθυπουργού πως θα ανοίξουν εφόσον η πορεία της πανδημίας είναι καθοδική, σημείωσε.

Αλ. Χαρίτσης: Η κυβέρνηση ομολογεί ότι «ξεκινάμε από το μηδέν»

«Αφού δεν έκανε τίποτα τόσο καιρό για τον τουρισμό εκτός από ευχολόγια, σήμερα η κυβέρνηση ομολογεί ότι “ξεκινάμε από το μηδέν”», τονίζει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

«Οι επιχειρήσεις και οι χιλιάδες εργαζόμενοι στον τουρισμό απαιτούν συγκροτημένο σχέδιο. Αν θέλει η κυβέρνηση να δει πώς δεν θα μείνουμε στο “μηδέν”, ας δείξει λιγότερη αλαζονεία και ας παρακολουθήσει, έστω και τώρα, τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ στο επικαιροποιημένο πρόγραμμα  “Μένουμε Όρθιοι” τις επόμενες ημέρες» αναφέρει ο Αλέξης Χαρίτσης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί