Ανοίγουν στις 25 Μαΐου τα καταστήματα εστίασης

To «πράσινο φως» για το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης, καφέ κλπ μία εβδομάδα νωρίτερα, δηλαδή στις 25 Μαϊού, ανάβει στην κυβέρνηση η Υγειονομική Επιτροπή των ειδικών.

Για το θέμα αναμένεται επίσημη ανακοίνωση από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές: «Η μέχρι σήμερα εμπειρία δείχνει ότι όπου έχουμε άνοιγμα της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας με οργανωμένο τρόπο και με τήρηση των υγειονομικών κανόνων, τα αποτελέσματα είναι θετικά».

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η άρση των περιοριστικών μέτρων που τέθηκαν σε ισχύ για την αντιμετώπιση της πανδημίας συνεχίζεται, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα και τη γνώμη των ειδικών και τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, ώστε με σταδιακά, αλλά σταθερά βήματα να επιστρέψουμε σε μια νέα καθημερινότητα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε (ΕΡΤ) ότι ανοίγουν νωρίτερα και συγκεκριμένα από Δευτέρα τα εμπορικά κέντρα και πολυκαταστήματα, καθώς και ότι σήμερα αναμένονται οι οριστικές αποφάσεις της επιτροπής για τα υγειονομικά πρωτόκολλα σε αεροπλάνα, τρένα και ΚΤΕΛ, ενώ τα πρωτόκολλα για τα πλοία ανακοινώθηκαν χθες, ενόψει της απελευθέρωσης των μετακινήσεων προς την επαρχία και την Κρήτη τη Δευτέρα 18 Μαΐου.

Χθες ανακοινώθηκε η προσωρινή παράταση ορισμένων ΝΟΤΑΜ όσον αφορά στις πτήσεις εξωτερικού προς επτά χώρες ενώ οι πτήσεις εσωτερικού θα αρχίσουν να επανέρχονται σε κανονική συχνότητα από τη Δευτέρα.

Την περασμένη εβδομάδα η Κομισιόν παρουσίασε ένα ευρωπαϊκό πλαίσιο για τις αερομεταφορές, το οποίο όμως είναι πολύ γενικό και ως εκ τούτου το ενδιαφέρον στρέφεται σε διμερείς συμφωνίες. Προχωρά σύμφωνα με πληροφορίες τετραμερής με Βουλγαρία, Ρουμανία και Σερβία, ενώ ήδη είναι έτοιμες συμφωνίες με Ισραήλ και Κύπρο και γίνονται συζητήσεις ακόμη και με τη Γερμανία, η οποία όμως είναι απρόθυμη σχετικά καθώς θέλει να ενισχύσει τον εσωτερικό τουρισμό και κατανάλωση.

Σε κάθε περίπτωση ο πρωθυπουργός έχει πολλάκις διαμηνύσει ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να ανοίξει η χώρα τουριστικά την 1η Ιουλίου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί