Σήμερα η απόφαση για την υπόθεση Τοπαλούδη: Οργή της οικογένειας κατά Σκέρτσου

Η τελευταία πράξη της υπόθεσης βιασμού και δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη αναμένεται ότι θα εκτυλιχθεί σήμερα το μεσημέρι, καθώς μετά από διάσκεψη δικαστών και ενόρκων του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση για τους δύο κατηγορούμενους.

Η δίκη διεξάγεται τους τελευταίους τέσσερεις μήνες, ενώ αναμενόμενα διεκόπη εν μέσω μέτρων κατά της πανδημίας. Ως μία από τις χαρακτηριστικότερες στιγμές θα μείνει η αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας, που συγκλόνισε για τον τρόπο που μίλησε για την αδικοχαμένη φοιτήτρια αλλά και την αυστηρή γλώσσα που χρησιμοποίησε τόσο για τους κατηγορούμενους, όσο και για τους δικηγόρους.

«Η Ελένη αντιστάθηκε με απίστευτο σθένος στο σπίτι του τρόμου. Αν μπορώ να σας απαλύνω το πόνο, θα σας πω ότι είναι ένα κορίτσι σύμβολο γιατί με πικρία βλέπω ότι το 2020 η γυναίκα αντιμετωπίζεται σαν ένα τίποτα σε πολλές περιπτώσεις. Αντιστάθηκε σε αυτά τα άθλια υποκείμενα με ηρωισμό που ούτε άντρας δεν το κάνει».

Η Εισαγγελέας Έδρας του Μικτού ορκωτού Δικαστηρίου που εκδικάζει την υπόθεση βιασμού και δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη δεν άφησε με την αγόρευση της καμία αμφιβολία για όσα έγιναν τη νύχτα της 28ης Νοεμβρίου 2018 στο εξοχικό σπίτι του ροδίτη κατηγορούμενου στην περιοχή της Λίνδου στην Ρόδο.

Ζητώντας την ενοχή των δύο κατηγορουμένων, 23 και 22 χρονών η εισαγγελέας, Αριστοτελία Δόγκα, τόνισε στους δικαστές πως οι δύο νεαροί είχαν πρόθεση να βιάσουν την 19χρονη φοιτήτρια «ακόμη και νεκρή». Επανέλαβε δε, πως εξαιτίας πλημμέλειας των αρχών, το δικαστήριο δεν έχει μπροστά του και άλλα θύματα «αυτών των τοξικών ανθρώπων που κάθονται στο εδώλιο».

Διακοπή χθες της δίκης λόγω των αντιδράσεων – Επανέναρξη μετά από παρέμβαση συμβούλου του ΔΣΑ κατά της εισαγγελέως

Αναταραχή, υψηλούς τόνους και διακοπή προκάλεσε χθες η είσοδος στη δικαστική αίθουσα συμβούλου του ΔΣΑ. Με την εισαγγελέα να δηλώνει πρόθεση αποχής χωρίς ωστόσο να χρειαστεί καθώς ο προϊστάμενός της τής έδωσε εντολή να παραμείνει στη θέση της.

Είχαν προηγηθεί οι αντιδράσεις του προέδρου της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, Δημήτρη Βερβεσού, ο οποίος ζήτησε τον πειθαρχικό έλεγχο της εισαγγελέως. Η πράξη αυτή σήκωσε κύμα συμπαράστασης υπέρ της εισαγγελέως και κατά των υποκριτικών και «επιλεκτικά ευαίσθητων», αντιδράσεων.

Δείτε: Ο υφυπουργός Ακης Σκέρτσος βάζει στο στόχαστρο την εισαγγελέα της δίκης για τη δολοφονία της Ελ. Τοπαλούδη

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η παρέμβαση στη δίκη Τοπαλούδη της κυβέρνησης μέσω του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Άκη Σκέρτσου λίγο πριν από την απόφαση. Με ανάρτησή του έβαλε στο στόχαστρο την εισαγγελέα της έδρας που με την αγόρευσή της ζήτησε την ενοχή των κατηγορουμένων για τον βιασμό και την δολοφονία της.

Με παρέμβαση Χαρίτση η αξιωματική αντιπολίτευση ζητάει την απομάκρυνση του υφυπουργού, υποστηρίζοντας πως ο Ά. Σκέρτσος αδυνατεί να αντιληφθεί τον ρόλο του. Αμήχανη ήταν απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στ. Πέτσα, ο οποίος απάντησε στο γνωστό πλέον μοτίβο της κυβέρνησης να κάνει αναφορές σε παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οικογένεια Τοπαλούδη: Περιμένει την ανώτατη ποινή – Οργή για Σκέρτσο

Οργή της οικογένειας Τοπαλούδη για Σκέρτσο

«Ποτέ δεν θα ξεχαστεί τι κάναν στην Ελένη»

Η Καμία Ανοχή έχει καλέσει σήμερα σε συγκέντρωση, από τις 11:30 π.μ. στο Εφετείο Αθηνών στην Αλεξάνδρας. «Δεν θα αντεχτούμε τίποτα λιγότερο από την καταδίκη των κατηγορουμένων», τονίζει το κάλεσμα της κινητοποίησης, συμπληρώνοντας, «και δεν θα υποχωρήσουμε μέχρι να σβήσουμε από την ιστορία όλες τις λέξεις που μας πλήγωσαν, κακοποίηση, βιασμός, γυναικοκτονία, σεξισμός, πατριαρχία, καταπίεση, εκμετάλλευση».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί