Σωματεία του Ηρακλείου καταδικάζουν τα εθνικιστικά συλλαλητήρια

“Καταδικάζουμε τις συγκεντρώσεις που οργανώνονται αυτές τις μέρες από “ανώνυμους” – επώνυμους οργανωτές, με εθνικιστικά και ρατσιστικά συνθήματα, στις οποίες συμμετέχουν και οπλισμένες ομάδες – συμμορίες με κατσούνες, μαχαίρια ακόμα και αλυσοπρίονο”

Με κοινή ανακοίνωσή τους, το Συνδικάτο Εργατουπαλλήλων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Ηρακλείου, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου, η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηρακλείου, το Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών «Γαλάτεια Καζαντζάκη» και η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου καταδικάζουν τα εθνικιστικά συλλαλλητήρια σε Ηράκλειο και Χανιά.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρεται αναλυτικα:

Μέσα στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας παραμένουμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να ληφθούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και του λαού.

Δυναμώνουμε ακόμη περισσότερο την αλληλεγγύη και τη στήριξή μας στους γιατρούς, τους νοσηλευτές, σε όσους δίνουνε άνιση μάχη με την πανδημία, εξαιτίας των τεράστιων ελλείψεων στη Δημόσια Υγεία, που οδήγησαν οι εγκληματικές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες. Πολιτικές που εμπορευματοποίησαν ακόμη περισσότερο την Υγεία, για να στηριχτεί η κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων. Πού έστειλαν χιλιάδες εργαζόμενους και λαϊκά στρώματα ακόμα και σε ομαδικούς τάφους όπως στις ΗΠΑ.

Καταδικάζουμε τις συγκεντρώσεις που οργανώνονται αυτές τις μέρες από “ανώνυμους” – επώνυμους οργανωτές, με εθνικιστικά και ρατσιστικά συνθήματα, στις οποίες συμμετέχουν και οπλισμένες ομάδες – συμμορίες με κατσούνες, μαχαίρια ακόμα και αλυσοπρίονο. Τέτοιες πρακτικές δεν έχουν καμία σχέση με το οργανωμένο λαϊκό κίνημα και την οργάνωση της πάλης απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης που διαχειρίζεται την κρίση για λογαριασμό των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Ο πραγματικός μας αντίπαλος είναι οι κυβερνήσεις, οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, η ΕΕ, το ΝΑΤΟ, οι οποίοι όλα τα προηγούμενα χρόνια φτωχοποίησαν το λαό τσάκισαν μισθούς, συντάξεις, ενώ εξασφάλισαν νέα πεδία κερδοφορίας, νέες επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές σε τραπεζίτες, εφοπλιστές, μεγαλοξενοδόχους, βιομήχανους, μεγαλέμπορους και διάφορους πολυεθνικούς επιχειρηματικούς ομίλους.

Είναι οι ίδιοι που δεν διστάζουν να παζαρεύουν κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας με την Τουρκία και να μας εμπλέκουν πιο βαθιά στα πολεμικά ιμπεριαλιστικά σχέδια του ΝΑΤΟ, με την Κρήτη και την Σούδα να είναι προκεχωρημένο φυλάκιο τους. Αυτά ακριβώς τα σχέδια, μέσα στα οποία εντάσσεται και η επιχείρηση IRINI της ΕΕ είναι αυτά που γενικεύουν τους πολέμους, την φτώχεια και την προσφυγιά.

Αντίπαλος μας δεν είναι οι κατατεγρεγμένοι πρόσφυγες και μετανάστες, που εγκλωβίζονται στην χώρα μας λόγω της απαράδεκτης συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας και της συνθήκης Σέγκεν.

Η επόμενη μέρα είναι εδώ με μονιμοποίηση των άθλιων αντεργατικών, αντιλαϊκών ΠΝΠ της κυβέρνησης, με ένταση της καταστολής, με γενίκευση της ανεργίας και της φτώχιας.

Συνεχίζουμε με ενίσχυση της οργάνωσής μας σε κάθε χώρο δουλειάς για να διεκδικήσουμε ζωή και δουλειά με δικαιώματα, να διεκδικήσουμε όλες τις ανάγκες μας.

Παίρνουμε δύναμη από την ιστορικό εορτασμό της Πρωτομαγιάς στο Σύνταγμα που οργάνωσαν τα συνδικάτα και οι ομοσπονδίες που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ κόντρα στην κυβερνητική – εργοδοτική τρομοκρατία και απαγορεύσεις.

Παραμένουμε όρθιοι και δυνατοί γιατί ο αγώνας τώρα ξεκινά

Ο δικός μας δρόμος έχει ως μοναδικό κίνητρο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

  • Να παρθούν πίσω καταργηθούν όλες οι ΠΝΠ και οι αντεργατικές διατάξεις.
  • Απαιτούμε διαγραφή των χρεών όλων των εργατικών οικογενειών.
  • Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Απαλλαγή από τις χρεώσεις σε ρεύμα, επικοινωνία, νερό, φυσικό αέριο.
  • Να μην υπάρχουν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεπικοινωνιών, νερού.
  • Να ανασταλούν όλες οι πληρωμές προς Δημόσιο, τράπεζες. Να καταργηθούν οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας και οι κατασχέσεις.
  • Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα βασικά είδη κατανάλωσης.
  • Άμεση κρατική χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη δικαιώματα. Κάλυψη όλων των αναγκών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και υποδομές που απαιτούνται για την πλήρη λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης και έρευνας.
  • Να παρθούν άμεσα όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.
  • Σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Κατάργηση όλων των αρνητικών μεταβολών στις συμβάσεις των εργαζομένων.
  • Να ανακληθούν όλες οι απολύσεις και να διασφαλιστούν οι πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες, κι όλα τα δικαιώματα στο μισθό, στο χρόνο εργασίας, στην άδεια.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί