Δεν περιθάλπουν βρέφος μετανάστη με καρδιολογικά προβλήματα, επειδή ο πατέρας έχει απλώς δελτίο ασύλου!

Ο πατέρας του βρέφους εργάζεται απολύτως νόμιμα εδώ και 4 χρόνια στην Ελλάδα, διαθέτει ΑΦΜ και πληρώνει όλες τις ασφαλιστικές εισφορές, ωστόσο, δεν μπορεί να ασφαλίσει το παιδί του, επειδή έχει δελτίο ασύλου και όχι άδεια παραμονής

Όλο το μέγεθος της αναλγησίας της δείχνει στο πρόσωπο ενός νεογέννητου παιδιού, τέκνο μεταναστών που πάσχει από καρδιολογικά προβλήματα, η Ελληνική Πολιτεία, αφού δε του δίνει δικαίωμα στην περίθαλψη. Ο Νιγηριανός πατέρας του, αν και εργάζεται νόμιμα στην Ελλάδα εδώ και τέσσερα χρόνια δεν έχει δικαίωμα να ασφαλίσει την οικογένειά του, επειδή δεν έχει άδεια παραμονής, παρά μόνο δελτίο ασύλου.

Ειδικότερα και όπως κατήγγειλε στο ethnos.gr ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, Θανάσης Κουτσουράς, ο Νιγηριανός – πατέρας του βρέφους εισήλθε παράνομα στην Ελλάδα πριν από περίπου είκοσι χρόνια. Από το 2016 εργάζεται νόμιμα στην Ελλάδα ως ελαιοχρωματιστής, διαθέτει ΑΦΜ, του παρακρατούνται οι ασφαλιστικές εισφορές και πληρώνει κανονικά όλους τους φόρους του. Παραμένει στην Ελλάδα με δελτίο ασύλου, αφού παρά το γεγονός ότι έχει ακολουθήσει όλες τις διαδικασίες, δεν έχει εκδοθεί ακόμα η άδεια παραμονής του.

«Πριν από περίπου 1,5 μήνα η γυναίκα του έφερε στον κόσμο ένα βρέφος, το οποίο, ωστόσο, ήταν πολύ αδύνατο, μόλις 2,2 κιλά κι έμεινε στη θερμοκοιτίδα για όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Οι γιατροί στο νοσοκομείο ”Παπαγεωργίου”, όπου γέννησε η γυναίκα, διαπίστωσαν στο βρέφος κάποιο καρδιολογικό πρόβλημα και συνέστησαν στους γονείς το παιδί να νοσηλευτεί σε ιατρική μονάδα της Αθήνας, ώστε να τύχει καλύτερης περίθαλψης.

Ωστόσο, ο συνάδελφος δεν μπορεί να βοηθήσει το παιδί του, διότι, αν και εργάζεται απολύτως νόμιμα, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία στη χώρα μας δεν μπορεί να ασφαλίσει ιατρικά τη γυναίκα του και το παιδί του, διότι δεν έχει λάβει ακόμα άδεια παραμονής. Οι αρμόδιες υπηρεσίες τον έχουν για χρόνια στο περίμενε για την άδεια παραμονής και απλώς του ανανεώνουν κάθε τόσο το δελτίο ασύλου», τονίζει στο ethnos.gr ο κ. Κουτσουράς.

Όπως αναφέρει ακόμα ο ίδιος, το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης θα έρθει άμεσα σε επαφή με τους γιατρούς του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου», προκειμένου να ενημερωθούν, πόσο επείγουσα είναι η μεταφορά του βρέφους στην Αθήνα για ιατρική περίθαλψη. Παράλληλα, θα ασκήσει πιέσεις στο Υπουργείο Υγείας, καθώς και στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, προκειμένου να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί