Παράσταση διαμαρτυρίας στην 7η ΥΠΕ από το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ

Στα πλαίσια της 4ωρης στάσης εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ, αντιπροσωπεία του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΠαΓΝΗ πραγματοποίησε συμβολική συγκέντρωση στα γραφεία της 7ης ΥΠΕ αντιδρώντας στο νέο χτύπημα, στα δικαιώματα νοσηλευτών και βοηθών νοσηλευτών με τη στοχευμένη διάσπαση του κλάδου στα δύο, στο όνομα της επίσπευσης των προσλήψεων και την «αναβάθμιση» των νοσηλευτών.

Το σωματείο εργαζομένων τόνισε ότι στην πραγματικότητα, το υπουργείο ενεργοποιεί τον κοινωνικό αυτοματισμό μεταξύ νοσηλευτών και βοηθών νοσηλευτών, την ώρα μάλιστα που τα προβλήματά τους είναι κοινά και οξυμένα όσο ποτέ (εξαντλητικά ωράρια, χιλιάδες οφειλόμενα ρεπό, περικοπές μισθών, διαρκής κινητικότητα, επαγγελματικές ασθένειες, εργατικά ατυχήματα κ.ά.).

Η συγκεκριμένη διάταξη όχι μόνο δεν λύνει κανένα πρόβλημα, αλλά θα επιδεινώσει την ήδη δύσκολη κατάσταση που βιώνει ο νοσηλευτικός κλάδος και θα θέσει νέα εμπόδια στη λειτουργία των νοσηλευτικών μονάδων.

Τονίστηκε για άλλη μια φορά η αναγκαιότητα μόνιμων προσλήψεων νοσηλευτικού προσωπικού καθώς και η αναμόρφωση του οργανισμού του νοσοκομείου βάση των σύγχρονων αναγκών.

Απαιτούμε από το Υπουργείο να αποσύρει την Πράξη νομοθετικού περιεχομένου και να προχωρήσει σε ουσιαστικό διάλογο για ένα μείζον διαχρονικό θέμα που αφορά τις επαγγελματικές βαθμίδες – τα επαγγελματικά δικαιώματα – καθηκοντολόγιο.

Ζητάμε ενιαίο κλάδο Νοσηλευτικού Προσωπικού με έκδοση Υπουργικών Αποφάσεων που θα προβλέπουν διακριτό καθηκοντολόγιο και κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων της κάθε κατηγορίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί