Ηράκλειο: 175 λιγότερα τμήματα στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση με το νέο πολυνομοσχέδιο

150 θέσεις Δασκάλων και 25 νηπιαγωγών χάνονται

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών, μέσω της οποίας γνωστοποιεί ότι με το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας που προωθεί η κυβέρνηση στο Ηράκλειο θα υπάρξουν 175 λιγότερα τμήματα στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Επίσης, 150 θέσεις δασκάλων και 25 θέσεις νηπιαγωγών χάνονται.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Στις 22/4/2020 κατατέθηκε από την ηγεσία του Υπ. Παιδείας το πολυνομοσχέδιο, που περιλαμβάνει αλλαγές και για τις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Είναι χαρακτηριστικό και ύποπτο ότι η κατάθεσή του πραγματοποιήθηκε εν μέσω διακοπών του Πάσχα, χωρίς κανέναν διάλογο και χωρίς να λαμβάνει υπόψη καμία από τις διεκδικήσεις του συνδικαλιστικού κινήματος.

      Στο άρθρο 49 << Ρυθμίσεις για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης>>, προβλέπεται η αύξηση του αριθμού των νηπίων – προνηπίων στα είκοσι έξι (26) από 22 που είναι τώρα,  ενώ ο ελάχιστος αριθμός για τα 2/θέσια και άνω νηπιαγωγεία από 14 γίνεται 16. Όσον αφορά τα Δημοτικά Σχολεία, ο μέγιστος αριθμός μαθητών ανά τμήμα αυξάνεται στους 26. Επιπλέον, από 7/θέσια σχολεία και άνω ο ελάχιστος αριθμός των μαθητών δεν μπορεί να είναι μικρότερος από είκοσι (20) ανά τμήμα. Είναι σημαντικό να δοθεί ένα παράδειγμα για να αντιληφθούν όλοι το μέγεθος του προβλήματος. Αν σε ένα σχολείο η Α΄ τάξη είχε τη φετινή χρονιά  35 μαθητές χωρισμένους σε 2 τμήματα, με το πολυνομοσχέδιο γίνεται ένα τμήμα 26 μαθητών και οι υπόλοιποι 9 μοιράζονται σε όμορα σχολεία!

     Οι παραπάνω ρυθμίσεις θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια σε συγχωνεύσεις και καταργήσεις τάξεων, σε υποχρεωτικές μετακινήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών. Συνεπώς, υπάρχει υποβάθμιση της ποιότητας του εκπαιδευτικού έργου και συρρίκνωση των θέσεων εργασίας.

     Το επιτελείο του Υπουργείου Παιδείας όχι μόνο δεν στηρίζει τους αναπληρωτές οι οποίοι πάνω από δέκα χρόνια κρατάνε το δημόσιο σχολείο, αλλά τους τιμωρεί με διετή ή τριετή αποκλεισμό από τους πίνακες σε περίπτωση μη ανάληψης υπηρεσίας.

       Παρακάτω παρατίθεται συγκεντρωτικός πίνακας θέσεων για δασκάλους και νηπιαγωγούς που θα χαθούν στη Διεύθυνση Π.Ε Ηρακλείου το σχολικό έτος 2020 -2021, με την εφαρμογή του πολυνομοσχεδίου. Κατά συνέπεια, θα υπάρξει ανάλογη μείωση στις θέσεις εργασίας των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων.

          ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΜΕ 26 ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΝΑ ΤΜΗΜΑ
  ΔΑΣΚΑΛΟΙ                      150
  ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ                        25

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΑΜΕΣΑ !!!


Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί