Συνεχίζεται η μαραθώνια κατάθεση της Ξένης Δημητρίου

Συνεχίζεται η μαραθώνια κατάθεση της πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, που εξετάζει το ενδεχόμενο παρεμβάσεων του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση της Novartis, όπου απαντά σημείο προς σημείο στις καταγγελίες.

Δείτε επίσης: «Θαμμένη» δικογραφία για τρεις υπουργούς της ΝΔ με offshore αποκάλυψε η Ξ. Δημητρίου!

Έτσι «έθαψαν» την έρευνα για τις offshore τριών υπουργών της ΝΔ

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, αναφερόμενη στο «ριφιφί» του Γιάννη Αγγελή στο γραφείο της Ελένης Τουλουπάκη, όπου φέρεται ότι αφαίρεσε σημαντικά στοιχεία και έγγραφα για την υπόθεση, η Ξένη Δημητρίου τόνισε ότι «ακόμη και οι κατασχέσεις στους κατηγορούμενους γίνονται με όλες τις εγγυήσεις. Ακόμη και αν λέμε ότι ο Αγγελής ήθελε να την ελέγξει για κάτι, θα έπρεπε να την είχε καλέσει. Με συνεννόηση και ηρεμία να του δείξει το υλικό».

Αλλά όπως σημείωσε, «όχι μόνο δεν έκανε αυτό, αλλά είπε ψέματα ότι εγώ του ζήτησα να μπει απουσία της και να πάρει το υλικό από τον υπολογιστή. Όχι μόνο ήταν παράνομο αυτό που έκανε, αλλά είπε και ψέματα ότι του το ζήτησα εγώ».

Απαντώντας στην ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννη Γκιόλια, αν είχαν πει το παραμικρό ο Γιάννης Αγγελής και η Ελένη Ράικου, αν της είχαν παραπονεθεί για παρεμβάσεις, είπε πως «ούτε προφορικά δεν μου έκαναν παράπονο. Όχι εγγράφως».

Και εξήγησε: «Ήξεραν ότι είμαι τελείως ανεξάρτητη και ότι για αυτό δεν είχαν κανένα λόγο να φοβούνται. Ήξεραν ότι δεν έχω φάει -όπως έλεγαν δημοσιεύματα- για την κ. Ράικου με τον Παπαγγελόπουλο. Θα με είχε απειλήσει κάποιος και θα έτρωγα μαζί του;»

«Ανεξαρτησία δεν είναι απλά αυτό που λέει το Σύνταγμα, αλλά η εσωτερική ανεξαρτησία από τα πάντα να είσαι μακριά και την ίδια ώρα να είσαι μέσα στην κοινωνία», πρόσθεσε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί