Η συναυλία των «Aria Corte» στο πολιτιστικό κανάλι του Δήμου Ηρακλείου στο You Tube

Με την συναυλία του ιταλικού συγκροτήματος «Aria Corte» συνεχίζονται την Πέμπτη 14 Μαΐου 2020 οι μεταδόσεις στο νέο πολιτιστικό κανάλι του Δήμου Ηρακλείου στο YouTube.

H παράσταση  είχε ανέβει στις 31 Αυγούστου του 2017, στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Κρήτη,  μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί».

Η διαδικτυακή της πρεμιέρα είναι προγραμματισμένη για τις 21.30 στο link:

https://bit.ly/2yRtNq8.

Ποιοι είναι  οι «Aria Corte»

Με ταραντέλες, μπαλάντες, γκρεκάνικα, με δικές τους μουσικές εμπνευσμένες από έναν πλούσιο και σημαντικό πολιτισμό, με τραγούδια και χορούς, οι καλλιτέχνες του συγκροτήματος «Aria Corte», μας μεταφέρουν σε ένα μαγικό περιβάλλον. Στα είκοσι χρόνια ζωής του [ιδρύθηκε το 1996] το συγκρότημα από το Σαλέντο είχε και έχει μόνον έναν στόχο. Να υπηρετήσει την παράδοση, ώστε τίποτα να μη χαθεί, να μην ξεχαστεί. “Προγονικές μουσικές, ρυθμοί, αρμονίες και μελωδίες, κληρονομιά ενός λαμπρού παρελθόντος, μας δίνουν το κίνητρο για τη μουσική μας», ομολογούν οι ίδιοι. Και συνεχίζουν : «Παρουσιάζουμε μια συναυλία που κάνει τις καρδιές μας να χτυπούν και τα χέρια μας να δίνουν ζωή στα όργανα, σαν μια πεταλούδα που πετά στον ουρανό».

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί