Κραυγή απόγνωσης από επιχειρηματία του Ηρακλείου: «Τα πολυδιαφημισμένα 800€ δεν μπήκαν ποτέ στον λογαριασμό της εταιρίας μου»

«Νιώθουμε την κοροϊδία της κυβέρνησης μέρα με την μέρα στο πετσί μας»

Με επιστολή του στο CandiaDoc, αναγνώστης μας ο οποίος είναι ελεύθερος επαγγελματίας, μας γράφει για την κατάσταση που βιώνει τόσο ο ίδιος, όσο και ο υπόλοιπος επιχειρηματικός κόσμος της χώρας. Μάλιστα, καταγγέλλει ότι το 800αρι που διεμήνυσε η κυβέρνηση, δεν μπήκε ποτέ στον λογιαριασμό της εταιρίας του.

Στην επιστολή του αναφέρεται αναλυτικά:

Αγαπητό CandiaDoc,

Θα ήθελα να περιγράψω μια πραγματικότητα που συζητάμε και βιώνουμε αρκετοί ελεύθεροι επαγγελματίες του Ηρακλείου και προφανώς όλη η επιχειρηματική κοινότητα της Ελλάδας. 

Με κυβερνητική εντολή κλείσαμε τις επιχειρήσεις μας, προσωπικά έχω ένα γυμναστήριο που έχει σύσταση Ο.Ε. και ενώ βρισκόμαστε σε στάση αναμονής και ταυτόχρονα ανέχειας, νιώθω και νιώθουμε όλοι την κοροϊδία της κυβέρνησης μέρα με την μέρα στο πετσί μας.Το πολυδιαφημισμενα 800€ ως επίδομα στήριξης, δεν μπήκαν ποτέ στον λογαριασμό της εταιρίας μου όπως και σε πάρα πολλές άλλες εταιρείες. Όχι γιατί δεν πληρουμε τα κριτήρια ή κάποιου λογιστικού λάθους, αλλά για κάποιο άγνωστο λόγο που δεν ενημερωνόμαστε.Ταυτόχρονα το ίδιο με την επιστρεπτεα προκαταβολή.Ψάχνουμε όλοι μέσω τον λογιστών μας αλλά ακόμα και με τηλέφωνα στην εφορία αλλά και στην ΑΑΔΕ κι δεν μας ανακοινώνουν διότι δεν γνωρίζουν εάν θα τα λάβουμε έστω κ αναδρομικα. Έτσι λοιπόν, αναρωτιέμαι, με ποιον τρόπο, θα πληρώσω το 60% του ενοικίου της επιχείρησης, μετά από 2.5 μήνες απραξίας, πως θα πληρώσω τις ρυθμίσεις στις υπηρεσίες, τους τρέχων λογαριασμούς αλλά και την προσωπική μου ζωή.2.5 μήνες εκροών μόνο και μηδέν έσοδα. Αυτό σφίγγει ακόμα περισσότερο την θηλιά στον λαιμό μας, ακόμα και εάν επαναλειτουργήσουμε, διότι αφενός έχουμε χάσει τους μήνες της κερδοφορίας, αλλά και αφετέρου δεν θα έχουμε τα χρήματα να επανεκκινησουμε.Το κράτος λοιπον πρέπει άμεσα να βρει ένα τρόπο να στηρίξει έμπρακτα και όχι μέσα από δηλώσεις μόνο, τις επιχειρήσεις μας που κατά κόρον στην Ελλάδα είμαστε χώρα με μικρομεσαίους επιχειρηματίες.Επιπλέον πρέπει να μας ενημερώσει μέσω taxisnet εάν θα λάβουμε εν τέλει της διαφημισμενη στήριξη των επιδομάτων και της επιστρεπτεας προκαταβολής.Δεν έχουμε άλλα περιθώρια και δεν μπορούμε να ζητάμε τα αυτονόητα που έχουν πράξει όλες οι χώρες.

“Αίτηση έκανα στις 24/4/2020, τα χρήματα δεν μπήκαν ποτέ. Ντροπή!”

Με μήνυμά του στο Candiadoc, άλλος ένας επιχειρηματίας καταγγέλλει ότι δεν έχει λάβει τα 800 ευρώ.

Στο μήνυμά του αναφέρει αναλυτικά:

Αγαπητό Candia Doc,

Σας γράφω σαν ελεύθερος επαγγελματίας.

Τα πολυδιαφημισμένα 800ευρώ δεν μπήκαν ποτε στο λογαριασμό της εταιρίας μου. Έχω εταιρεία με οικοδομικά. Αίτηση έκανα στις 24/4/2020. Ποτέ δεν μπήκαν τα χρήματα. Ντροπή !

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί