Με το ΔΣ του Συλλόγου Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Επιβατηγών Αυτοκινήτων ΤΑΞΙ Ν. Ηρακλείου κλιμάκιο του ΚΚΕ Ηρακλείου

Κλιμάκιο της ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ, αποτελούμενο από τους Συντυχάκη Μανώλη, βουλευτή Ηρακλείου του ΚΚΕ και περιφερειακού συμβούλου Κρήτης, και Χιώτη Τάσο, μέλος της ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Επιβατηγών Αυτοκινήτων ΤΑΞΙ Ν. Ηρακλείου, Πετράκη Λευτέρη.

Στη συνάντηση έγινε συζήτηση για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες του κλάδου λόγω της απελευθέρωσης του επαγγέλματος, τα οποία οξύνονται σημαντικά λόγω των συνεπειών της πανδημίας του νέου κορονοϊού, οδηγώντας σε απόγνωση τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες του κλάδου, οι οποίοι αδυνατούν να καλύψουν στοιχειώδεις οικογενειακές ανάγκες επιβίωσης και τις υποχρεώσεις τους. 

Στην συνάντηση αναφέρθηκε επιπλέον πως κανένα ουσιαστικό μέτρο μέχρι τώρα δεν έχει ληφθεί για την ανακούφισή τους. Ακόμη και το επίδομα των 800 ευρώ δεν έφτασε σε όλους τους αυτοαπασχολούμενους οδηγούς ΤΑΞΙ, παρόλο που το δικαιούνται, χωρίς να δίνεται καμία εξήγηση από την κυβέρνηση. Το αποτέλεσμα είναι, ότι μένουν απροστάτευτοι και η επόμενη μέρα φαντάζει πραγματικός εφιάλτης από τη ζημιά που θα υποστούν, λόγω της δραματικής πτώσης στον τουρισμό που αποτελεί βασική πηγή εσόδων. Ο τζίρος έχει ήδη πέσει σημαντικά και υπολογίζουν ότι τους επόμενους μήνες θα πέσει κι άλλο, κατά 70% με 80% και τίθεται σοβαρό θέμα επιβίωσης των οικογενειών τους. 

Ο Μανώλης Συντυχάκης αναφέρθηκε στον εμπαιγμό της κυβέρνησης στον πολύπαθο κλάδο και την έλλειψη ουσιαστικών μέτρων για τη στήριξη των επαγγελματιών ΤΑΞΙ και εξέφρασε τη στήριξή του ΚΚΕ, μέσα και έξω από τη βουλή, διεκδικώντας:

  • Να αποδοθεί το επίδομα των 800 ευρώ σε όσους δικαιούνταν, έκαναν τη σχετική αίτηση και δεν το έχουν λάβει ακόμη, καθώς επίσης να τους χορηγηθεί και το επίδομα των 540 ευρώ για το μήνα Μάϊο.
  • Επανένταξη των αυτοαπασχολούμενων οδηγών ΤΑΞΙ (κάθε αυτοαπασχολούμενου – ελεύθερου επαγγελματία) σε αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ.
  • Απαλλαγή από τις εισφορές ατομικής ασφάλισης για όλους τους μήνες που ισχύουν τα μέτρα και λαμβάνοντας υπόψη τη ζημιά που θα υποστούν κατά την τουριστική σεζόν, χωρίς όρους και προϋποθέσεις και χωρίς αλλοίωση των ασφαλιστικών – συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων τους.
  • Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος με ισχύ από το 2019. Μείωση του ΦΠΑ στις μεταφορές.
  • Κατάργηση κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης για χρέη προς το δημόσιο και τις τράπεζες, κατασχέσεων, πλειστηριασμών και δεσμεύσεων τραπεζικών λογαριασμών.
  • Δωρεάν και άμεση εξασφάλιση από το κράτος, όλων των αναγκαίων Μέσων Ατομικής Προστασίας των οδηγών επαγγελματιών του κλάδου που εκτίθενται καθημερινά στο κίνδυνο να προσβληθούν τόσο οι ίδιοι όσο και το επιβατικό κοινό. Να ληφθούν μέτρα προστασίας για όλους τους επαγγελματίες ΤΑΞΙ  που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Ο Μανώλης Συντυχάκης τόνισε τέλος ότι οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί επιχειρηματίες στον κλάδο των μεταφορών είναι ανάγκη να ασκήσουν οργανωμένη πίεση προς το κράτος, από την κυβέρνηση μέχρι την περιφερειακή και τοπική διοίκηση, για άμεσα μέτρα ανακούφισης, ότι δεν πρέπει να πληρώσουν τις συνέπειες της πανδημίας, ούτε τις επερχόμενης οικονομικής κρίσης, για να σωθούν τα κέρδη των μεγάλων αλυσίδων και μονοπωλίων του κλάδου, που βγήκαν αλώβητες από τη δεκαετή οικονομική κρίση. 

Οι αντιπρόσωποι του ΚΚΕ επεσήμαναν ότι το ΚΚΕ θα στηρίξει και θα προωθήσει τα συγκεκριμένα αιτήματα με παρεμβάσεις μέσα κι έξω από τη Βουλή, την Περιφέρεια και τους Δήμους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί