«Θαμμένη» δικογραφία για τρεις υπουργούς της ΝΔ με offshore αποκάλυψε η Ξ. Δημητρίου!

ΣΥΡΙΖΑ: Καταρρίφθηκε η επιχείρηση της ΝΔ για τη μετατροπή του σκάνδαλου Novartis σε σκευωρία

Αλλεπάλληλες εκρήξεις πυροδοτεί στο πολιτικό σκηνικό αλλά και στις τάξεις της Δικαιοσύνης η αποκάλυψη της Ξένης Δημητρίου αναφορικά με την ύπαρξη «θαμμένης» δικογραφίας που αφορά τρία στελέχη της ΝΔ με υπουργική θητεία, τα οποία φέρονται να αρέσκονταν στο παραδείσιο επιχειρείν.

Δείτε ακόμη: «Αναξιόπιστος ο Μανιαδάκης, όψιμα τα λέει η Ράικου και ο Αγγελής»: Τι είπε η Ξ. Δημητρίου στην 4η κατάθεσή της

Η «βόμβα» εξερράγη μετά από ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούση, η οποία σχετιζόταν με τον Οικονομικό Εισαγγελέα, Παναγιώτη Αθανασίου, ο οποίος εξίσου κατήγγειλε πιέσεις από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

«Ο κ. Αθανασίου κρατούσε για 3 χρόνια (2014 έως 2017) υπόθεση που αφορούσε offshore εταιρείες 3 βουλευτών της ΝΔ που είχαν χρηματίσει υπουργοί» άρχισε την απάντησή της η πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου σύμφωνα με πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συνέχισε λέγοντας: «Υπήρχε υλικό σε δεκάδες φακέλους με πολλά στοιχεία. Αυτό το υλικό εστάλη από τον αντικαταστάτη του Π. Αθανασίου, κ. Μπρη στην κ. Ραικου για συσχέτιση. Τελικά, διαπιστώθηκε ότι η δικογραφία που είχε ζητήσει η Ελ. Ραικου να συσχετισθεί, ήταν δική της δικογραφία και γνώριζε από τότε το θέμα».

Δηλαδή, κατά τα λεγόμενα της Ξ. Δημητρίου, η Ελ. Ράικου διαβίβασε τη δικογραφία που είχε για τους τρεις πρώην υπουργούς στον τότε προϊστάμενο της Παναγιώτη Αθανασίου, ο οποίος σύμφωνα με την περιγραφή της δεν φαίνεται να έπραξε τα δέοντα. Εν συνεχεία, όταν ο κ. Μπρης αντικατέστησε τον Π. Αθανασίου φέρεται να εντόπισε τη δικογραφία στα… συρτάρια, με την Ελ. Ράικου να ζητά να λάβει πίσω τη δικογραφία που η ίδια είχε χρεώσει στην Οικονομική Εισαγγελία προκειμένου να τη συσχετίσει με άλλη δικογραφία. Γιατί άραγε αυτή η σπουδή από την τέως προϊσταμένη της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς;

Έπειτα, η Ξ. Δημητρίου αφηγήθηκε πως ζήτησε να μην προαχθεί ο Π. Αθανασίου με φόντο τους χειρισμούς του στην υπόθεση αυτή αλλά και για το γεγονός πως όταν κλήθηκαν εισαγγελείς από χώρες που είχαν εμπλεκόμενους στα Panama Papers να συναντηθούν στη Χάγη για ανταλλαγή στοιχείων, o κ. Αθανασίου -σύμφωνα με τα λεγόμενα της πρώην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου- είπε ψέματα στην υπηρεσία του ότι πήγε, αφού αυτό δεν συνέβη ποτέ!

«Μεγάλο σκάνδαλο η Novartis»

«Η υπόθεση Novartis είναι σκάνδαλο ή σκευωρία;», ήταν το επόμενο ερώτημα του Γ. Ραγκούση, με την μάρτυρα να απαντά: «Μεγάλο σκάνδαλο το σκάνδαλο Novartis και καλώς ερευνάται από τους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς. Η πίεση που έχει ασκηθεί από κάποιους κατηγορούμενους με όλα τα μέσα (μηνύσεις, στοχοποίηση κλπ) στους εισαγγελείς Διαφθοράς είναι πρωτοφανής και αθέμιτη». Μάλιστα, δεν παρέλειψε να εκτοξεύσει ένα ακόμα θεσμικό «καρφί» για την Ελ. Ράικου, τονίζοντας πως «δεν θα μπορούσε να παραμείνει στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς από την ώρα που μπήκαν λεφτά στον λογαριασμό της από την Novartis». Η τελευταία αποστροφή της κ. Δημητρίου αφορούσε τα εμβάσματα της ελβετικής φαρμακοβιομηχανίας στον σύζυγο της τέως προϊσταμένης της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς. 

Κοινοβουλευτικές πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Καταρρίφθηκε η επιχείρηση της ΝΔ για τη μετατροπή του σκάνδαλου Novartis σε σκευωρία

“Η υπόθεση Novartis είναι μεγάλο σκάνδαλο και καλώς ερευνάται. Η πίεση που έχει ασκηθεί από κάποιους κατηγορούμενους  με όλα τα μέσα(μηνύσεις, στοχοποίηση κλπ) στους εισαγγελείς διαφοράς είναι πρωτοφανής και αθέμιτη”.

Με τη φράση αυτή της πρώην εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου καταρρίφθηκε πλήρως η κατασκευασμένη επιχείρηση της ΝΔ να μετατρέψει το αυταπόδεικτο και διεθνές σκάνδαλο σε σκευωρία. Προφανής στόχος τους ήταν και είναι να παγώσει η έρευνα στην οποία εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα. Δεν τα κατάφεραν και δεν θα τα καταφέρουν. Τώρα έγινε απολύτως αντιληπτό γιατί προσπάθησαν να παραποιήσουν την κατάθεση της κ. Δημητρίου. Φοβόντουσαν την αλήθεια και όσα συγκλονιστικά αποκαλύφθηκαν σήμερα στο πλαίσιο της προανακριτικής επιτροπής. Η μαρτυρία της Ξένης Δημητρίου ήταν ποταμός. Η πρώην εισαγγελέας προχώρησε σε 5 συγκλονιστικές αποκαλύψεις, αποδομώντας πλήρως το αφήγημα της ΝΔ:

–         Για τον πρώην οικονομικό εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου, ο οποίος και αυτός χρόνια μετά την αποχώρησή του «θυμήθηκε» εξωθεσμικές  πιέσεις, αποκάλυψε ότι  για 3 χρόνια (2014-2017) κρατούσε στο συρτάρι υποθέσεις για οφσορ τριών πρώην υπουργών της ΝΔ. Η υπόθεση ήταν γνωστή από τότε και στην Ελένη Ράικου. Αποτέλεσμα της μεθόδευσης ήταν να παραγραφούν τα αδικήματα των τριών πρώην υπουργών.

–         Ο κ. Αθανασίου δεν προήχθη στο δικαστικό σώμα εξαιτίας της συγκεκριμένης υπόθεσης, αλλά και για το γεγονός ότι σε συνάντηση εισαγγελέων στη Χάγη, προκειμένου να ανταλλάξουν στοιχεία σχετικά με τα Panama papers, είπε ψέματα στην υπηρεσία του οτι πήγε ενώ αυτό δεν συνέβη

–         Οι Ράικου και Αγγελής επινόησαν τις καταγγελίες κατά του Παπαγγελόπουλου, ένα χρόνο μετά την αποχώρησή τους από τις θέσεις που κατείχαν. Κατά τη διάρκεια της θητείας τους, δεν είχαν αναφέρει το παραμικρό για όσα όψιμα καταγγέλλουν τώρα περί εκβιασμών, πιέσεων και Ρασπούτιν.

–         Η κ. Ραικου δεν θα μπορούσε να παραμείνει στην Εισαγγελία Διαφθοράς από την ώρα που μπήκαν λεφτά από την Novartis στον κοινό λογαριασμό που διατηρούσε με το σύζυγό της

–         Ο Μανιαδάκης δεν είναι αξιόπιστος μάρτυρας από τη στιγμή που «είπε όσα είπε» μόνο όταν κατέστη κατηγορούμενος

documentonews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί