Τα δανεικά (κι αγύριστα) του Κ. Μητσοτάκη για τον “Κήρυκα”

Δεν είναι μόνον οι διάφορες ανακρίβειες που εντοπίζονται στο πόθεν έσχες (2019) του Κυριάκου Μητσοτάκη και της συζύγου του Μαρέβας Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, όσον αφορά τα δανειακά πάρε-δώσε (βασικά πάρε) του νυν πρωθυπουργικού ζεύγους.

Δείτε: Πλουσιότερος πολιτικός αρχηγός ο Κ. Μητσοτάκης με ανακρίβεια στο «πόθεν έσχες»: Άφαντη η εταιρία της Μαρέβας και το σπίτι του Βολταίρου

Εκτός από τα σκοτεινά σημεία με την εξαφάνιση από τη δήλωση πόθεν έσχες της εταιρείας της κυρίας Μαρέβας, που σχετίζεται και με την αγορά (με δάνειο) του σπιτιού του Βολταίρου στο Παρίσι, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η εξέλιξη του δανείου της εφημερίδας «Κήρυκας Χανίων».

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα-σκάνδαλο όπως το είχε αποκαλύψει η εφημερίδα Documento στο φύλλο Νο 6 (Σάββατο 24 – Κυριακή Χριστουγέννων 25 Δεκεμβρίου 2016) με τίτλο: «ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, Ο Κήρυκας των Δανείων. ”Συμφωνία αλήθειας” με τραπεζίτες: ”Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω” για 11 ολόκληρα χρόνια». Οπως έγραφε τότε η εφημερίδα, ο Κυρ. Μητσοτάκης, όντας ο ίδιος πλεοψηφικός μέτοχος της επιχείρησης «Κήρυξ ΑΕ» (σσ. κάτι που εξακολουθεί να υφίσταται με μετοχικό ποσοστό 65%, όπως αναφέρεται στο τωρινό πόθεν έσχες), όχι μόνον δεν είχε εξοφλήσει το σχετικό δάνειο αλλά συνέχιζε να δανειοδοτείται ακόμη κι όταν η «Κήρυξ ΑΕ» είχε σταματήσει κάθε εκδοτική δραστηριότητα!

Θυμηθείτε: Εις υγείαν των κορόιδων: Το δώρο Μητσοτάκη στον εαυτό του, για τα σκανδαλώδη δάνεια του “Κήρυκα”!

Για να μην ξεχνάμε: Τα δάνεια… αέρα πατέρα του Κ. Μητσοτάκη στο όνομα του «Κήρυκα» (όταν έκλεινε!) που έγιναν καταθέσεις!

Τι προκύπτει από το πόθεν έσχες του 2019, σχετικά μ’ εκείνο το στοιχειωμένο δάνειο του «Κήρυκα Χανίων»; Μια από τα ίδια! Συγκεκριμένα, αποκαλύπτεται ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν αποπλήρωσε το δάνειο τον Νοέμβριο του 2018, όπως ήταν η συμβατική του υποχρέωση. Στη δήλωση του τωρινού πόθεν έσχες το δάνειο των 600.000 ευρώ έχει γίνει μεν 296.324,18 ευρώ, όμως από το 2016 και μετά δεν είναι δάνειο μόνο του Κυρ. Μητσοτάκη, αλλά 5 συνοφειλετών! Εβαλε δηλαδή και άλλους να πληρώσουν το δάνειό του; Πού τους βρήκε και ποιοι είναι αυτοί, φυσικά δεν αναφέρεται στη δήλωση πόθεν έσχες, ούτε φυσικά πρόκειται να το ψάξει η αρμόδια Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής, όπως δεν έψαξε μέχρι τώρα με τόσες και τόσες καραμπινάτες ανακρίβειες, παρατυπίες και σκοτεινά σημεία προηγούμενων δηλώσεων του Κυρ. Μητσοτάκη και άλλων πολιτικών.

Σημειώνεται ότι για το εν λόγω δάνειο του «Κήρυκα Χανίων» τα χρέη προς την Τράπεζα Πειραιώς το 2016 είχαν φτάσει τα 718.132 ευρώ και η τράπεζα ρύθμισε το δάνειο επιτρέποντας στον Κυρ. Μητσοτάκη να πληρώνει 3.000 ευρώ κάθε μήνα για δύο χρόνια και με τη λήξη της σύμβασης, στις 2 Νοεμβρίου 2018, θα έπρεπε ο Κυρ. Μητσοτάκης να καταβάλει ποσό 646.132 ευρώ για να εξοφλήσει το στοιχειωμένο δάνειο ή να ζητήσει νέα ρύθμισή του. 

Προφανώς έγινε το δεύτερο, αφού το δάνειο πήρε (νέα) 4ετή παράταση έως τις 12 Σεπτεμβρίου 2022. Ζωή να ‘χει ο Κυρ. Μητσοτάκης να συνεχίσει να μην αποπληρώνει στο σύνολό του το δάνειο του «Κήρυκα Χανίων»… Και ν’ αποτελεί έτσι – και με την ιδιότητα του πρωθυπουργού πλέον – τον κατ’ εξοχήν Κήρυκα των Απλήρωτων Δανείων, σε αντίθεση με τα διάφορα κορόιδα που οι τράπεζες τους βγάζουν τα σπίτια σε πλειστηριασμό, ή τους μικρομεσαίους που δεν παίρνουν ευρώ τσακιστό δάνειο από τις τράπεζες για να σώσουν τις επιχειρήσεις τους και πολύτιμες θέσεις εργασίας.

Κουτί Πανδώρας

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί