«Καπιταλισμό έχουμε, δεν μπορώ να εγγυηθώ για τη δραστηριότητα κανενός επιχειρηματία»: Τάδε έφη Θεοδωρικάκος για τους μισθούς των εργαζομένων (Βίντεο)

«Δεν μπορώ να εγγυηθώ για την δραστηριότητα κανενός ιδιώτη επιχειρηματία. Καπιταλισμό έχουμε στην Ελλάδα και οι επαγγελματίες και οι επιχειρηματίες καθορίζουν με ποιο τρόπο θα κινηθούν» ήταν η απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου για το αν το κράτος μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα μειωθούν οι μισθοί των εργαζομένων με την εκ περιτροπής εργασία.

Είναι προφανές ότι μετά τα «παχιά λόγια» του Γιάννη Βρούτση ότι διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας τώρα που οι εργαζόμενοι θα επιστρέψουν στην δουλειά τους καλούνται να αντιμετωπίσουν μια νέα εργασιακή πραγματικότητα με απολύσεις και μειώσεις μισθών, που πολύ απέχει από την όποια κανονικότητα θέλει υποκριτικά να προβάλλει η κυβέρνηση.

Λίγο αργότερα, ο υπουργός Εσωτερικών παραδέχθηκε ότι έρχονται δύσκολοι μήνες στην οικονομία και ότι θα υπάρχει αύξηση της ανεργίας ωστόσο ψευδώς επέμεινε ότι: «Το κράτος υπερασπίζεται τις θέσεις των εργαζομένων» φάσκοντας και αντιφάσκοντας στα λεγόμενά του.

Το βέβαιο είναι ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη παρά τις αερολογίες που λένε οι υπουργοί στα κανάλια άφησαν τους εργαζόμενους χωρίς προστασία μέσα στην κρίση.

Αυγή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί