Όταν ο πρωθυπουργός αγνοεί επιδεικτικά τις υποδείξεις που ο ίδιος ζητά από τους πολίτες: Καμμία μάσκα, καμμία απόσταση (Φωτο)

Μάσκες φοράμε, αποστάσεις κρατάμε, αλλά… όχι για τον Πρωθυπουργό

Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις, λέει η παροιμία και ο πρωθυπουργός που επαναλαμβάνει τα περί ατομικής ευθύνης και ζητά πλέον μάσκες και αποστάσεις και από τον τελευταίο πολίτη, ο ίδιος αγνοεί επιδεικτικά τις υποδείξεις αυτές.

Ο λόγος για την παρουσία του στις προετοιμασίες για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό του Πυροσβεστικού Σώματος όπου οι υπεύθυνοι υπολόγισαν τις αποστάσεις σωστά στους καθήμενους, χωρίς τις ελάχιστα φωτογενείς μάσκες, αλλά στη συνέχεια οι «υπεύθυνοι» τα έκαναν μαντάρα όταν ήθελαν να φωτογραφήσουν την… αποφασιστικότητά τους κατά της φωτιάς…

Ο πρωθυπουργός λοιπόν συναντήθηκε στον Υμηττό με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον υφυπουργό αρμόδιο για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και την ηγεσία της Πυροσβεστικής.

Ο ίδιος μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης μας είπε πως δεν τελειώσαμε με τον κορονοϊό και ζήτησε υπευθυνότητα!

«Από τη στιγμή που πάμε σε μία σταδιακή χαλάρωση των μέτρων, η έννοια της ατομικής ευθύνης ενισχύεται ακόμα περισσότερο. Βέβαια το κράτος κάνει αυτό το οποίο μπορεί να κάνει: Να συμβουλεύει τους πολίτες, να τους δίνει τις κατάλληλες οδηγίες, αλλά από εκεί και πέρα η αποφυγή του μεγάλου συνωστισμού και συγχρωτισμού είναι ευθύνη των ίδιων των πολιτών. Και θα ήθελα και εδώ από τον Υμηττό να επαναλάβω την έκκλησή μου: Δεν έχουμε τελειώσει με την περιπέτεια του κορονοϊού. (…) Ναι, ο κόσμος θα είναι περισσότερο στους δρόμους, θα είναι στις παραλίες, αύριο θα είναι και στους χώρους εστίασης. Αλλά απαιτείται πάντα ατομική ευθύνη, χρήση μάσκας εκεί που η μάσκα είναι υποχρεωτική, αυστηρή τήρηση των μέτρων ατομικής υγιεινής και κυρίως να αποφεύγουμε να ερχόμαστε σε στενή επαφή με συμπολίτες μας εκτός του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος.»

Ο ίδιος ωστόσο και οι υπουργοί ούτε τα δύο μέτρα κράτησαν ούτε μάσκες φόρεσαν.

Εκτός κι αν κάνουν τεστ κάθε δύο ώρες, αλλά και αυτά δεν είναι απολύτως σίγουρα…

Και αν ζητούν από τους άλλους όλα αυτά τα μέτρα, ας γίνουν πρώτα παράδειγμα οι ίδιοι…

Ίσως η μάσκα να μην φτιάχνει προφίλ αποφασιστικότητας και ηγέτη…

Ας μάθει ωστόσο πως αν θέλει να ζητήσει κάτι, θα πρέπει να είναι και ο πρώτο που το τηρεί…

Δείτε τις φωτογραφίες:

Documentonews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί