Από πότε απαγορεύεται η ειρηνική διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή; – Ξανά για εξακρίβωση η Κρητικιά ακτιβίστρια

“Έχουν απαγορευτεί τα πλακάτ”.

Αυτό είπε αστυνομικός στη νεαρή Χανιώτισσα ακτιβίστρια που διαμαρτυρήθηκε και σήμερα για το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο έξω από τη Βουλή.

Δείτε ακόμη: 4 αστυνομικοί απαγόρευσαν σε Κρητικιά ακτιβίστρια να διαμαρτυρηθεί έξω από τη Βουλή – Την πήγαν στο τμήμα! (Βίντεο)

Έτσι λοιπόν την οδήγησαν ξανά “στο τμήμα για εξακρίβωση“.

Κάποιοι αστυνομικοί επέμεναν ότι πρέπει να γίνει σύλληψη, άλλοι έλεγαν πως δε γίνεται να ακολουθούμε ότι εντολή μας δίνουν, όσο παράλογη κι αν είναι.

“Θα σε μαζεύουν κάθε φορά με όποιο πρόσχημα βρίσκουν γιατί “αυτές είναι οι εντολές”, της είπε εμπιστευτικά ένας αστυνομικός.

Κι έτσι την “μάζεψαν” και σήμερα. Και πάλι για εξακρίβωση.

Πόσες φορές χρειάζεται να εξακριβώσουν την ταυτότητα της γυναίκας; Πόσες φορές θα πρέπει να τους δείξει την ταυτότητά της; Όσες είναι αναγκαίες για να σταματήσει να διαμαρτύρεται.

Το ερώτημα βεβαίως είναι με ποιο σκεπτικό μπορεί η αστυνομία να οδηγεί κάθε μέρα έναν συγκεκριμένο πολίτη για εξακρίβωση.

Αλλά το δεύτερο ερώτημα είναι πιο καίριο: απαγορεύεται η ειρηνική διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή;

Υπάρχει κάποια σχετική απόφαση;

Να σημειώσουμε ότι στο ίδιο σημείο είχαν πραγματοποιήσει την κινητοποίησή τους οι “Άγρυπνοι Πολίτες“, μία συλλογικότητα που δημιουργήθηκε από διαμαρτυρόμενους πολίτες ενάντια στο περιβαλλοντικό νομοσχέδιο.

Η πρώτη απόπειρα των διαμαρτυρόμενων πολιτών να παραμείνουν μπροστά στη Βουλή για ολονύκτια διαμαρτυρία, όταν και συζητιόταν το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, διακόπηκε απότομα από την παρέμβαση της αστυνομίας, όταν περί τους 40 αστυνομικούς επιστρατεύτηκαν για να διαλύσουν μία ομάδα μόλις 15 ατόμων, τους οποίους οδήγησαν στον αστυνομικό τμήμα για… εξακρίβωση στοιχείων, και στη συνέχεια δεν τους επέτρεψαν να επιστρέψουν.

Τώρα, φαίνεται, οδηγούν για εξακρίβωση και μεμονωμένα άτομα που διαμαρτύρονται. Ξανά και ξανά και ξανά. Μέχρι να σταματήσουν να διαμαρτύρονται.

Άραγε, τι είδους παραλογισμός είναι αυτός που δεν επιτρέπει ακόμα και στους πολίτες ως άτομα να διαμαρτύρονται;

Αγώνας της Κρήτης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί