O Στ Αρναουτάκης για την επέτειο της 9ης Μαΐου

Στην ιστορική επέτειο της 9ης Μαΐου, της λήξης του Β´ παγκόσμιου πολέμου και της ήττας του φασισμού αλλά και στα διαχρονικά μηνύματα της Ελευθερίας, αλληλεγγύης, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αναφέρεται σε μήνυμα του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Συγκεκριμένα στο μήνυμα του ο κ Αρναουτάκης αναφέρει:

«H 9η Μαίου σηματοδοτεί την ημέρα που η πιο σκληρή και σκοτεινή πλευρά της νεότερης ιστορίας της Ευρώπης τέθηκε οριστικά στον παρελθόντα χρόνο.

Η σημερινή επέτειος για τη λήξη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, την ήττα του φασισμού και του ολοκληρωτισμού, μας διδάσκει πως ο αγώνας για την ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι διαρκής και επίκαιρος.

Εβδομήντα πέντε χρόνια, η Ευρώπη συνεχίζει να στέκεται στην σωστή πλευρά της ιστορίας. Με ενότητα, αλληλεγγύη και επιδιώκοντας την κοινωνική συνοχή, προσπαθεί να ξεπεράσει την παρούσα υγειονομική κρίση

Ως Περιφέρεια Κρήτης τιμούμε όλους τους αγωνιστές εκείνης της εποχής. Τους ήρωες που θυσιάστηκαν απέναντι σε κάθε μορφή ολοκληρωτισμού, τους αγωνιστές που έδωσαν νόημα στην ανθρώπινη υπόσταση.»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί