Διθυραμβικά δημοσιεύματα του συστημικού τύπου για την ερευνήτρια που φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση απάτης με ευρωπαϊκά κονδύλια

Αίσθηση έχει προκαλέσει η αποκάλυψη της απάτης με ερευνητικό πρόγραμμα που αφορά Ελληνίδα επιστήμονα που απέσπασε 1,1 εκατ. ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους.

Δείτε: Υπόθεση απάτης που εμπλέκει Ελληνίδα επιστήμονα αποκάλυψε η OLAF: Πήρε 1,1 εκατ. ευρώ από ευρωπαϊκά κονδύλια

Σύμφωνα με την έρευνα που διενήργησε η OLAF (Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης),  σε ελληνικό πανεπιστήμιο για τη χρηματοδότηση ενός ερευνητικού έργου που θα διηύθυνε νεαρή επιστήμονας, εντοπίστηκαν διάφορες ατασθαλίες στην οικονομική διαχείριση από την επικεφαλής του προγράμματος.  Η OLAF ζήτησε την άμεση ανάκτηση ενός μέρους των ποσών από την Ε.Ε. και ζητά από την Ελληνική Δικαιοσύνη να κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για τη δίωξη των υπαιτίων.

Όμως, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πηγές του tvxs.gr, ιδιαίτερη εντύπωση θα προκληθεί όταν αποκαλυφθούν τα στοιχεία των εμπλεκομένων στο σκάνδαλο. Σύμφωνα με τη μέχρι τώρα πληροφόρηση, το βασικό πρόσωπο είναι αρκετά νεαρή επιστήμονας ενώ οι καταγγελίες αφορούν Πανεπιστήμιο στο οποίο εργάστηκε στο παρελθόν ο πατέρας της, ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό.

Από τα διθυραμβικά δημοσιεύματα, «στα νύχια» της OLAF

Εντύπωση κάνουν τα διθυραμβικά δημοσιεύματα του συστημικού τύπου, πριν από λίγους μήνες για τη νεαρή ερευνήτρια και το εξαιρετικό βιογραφικό της αλλά και τα επιστημονικά “επιτεύγματα”.

Μάλιστα σε ένα από αυτά αναφέρεται το επίμαχο πρόγραμμα που ερεύνησαν οι ευρωπαϊκές αρχές. Το ερευνητικό έργο εγκρίθηκε το 2009 όταν η 25χρονη, τότε, ήταν, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η νεότερη ερευνήτρια  που έλαβε χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας, ύψους 1,1 εκατ. ευρώ ενώ φιλοξενούσε και δηλώσεις της για την έρευνά της που είχε σαν βάση περιφερειακό πανεπιστήμιο.

Όπως φαίνεται «συμβαίνει και στα καλύτερα βιογραφικά».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί