Η γαλάζια ΕΡΤ «πέθανε» τον Μίκη Θεοδωράκη και την Ειρήνη Παπά!

Ζήτησε συγγνώμη για την απρέπεια

Σε μία απίστευτη γκάφα υπέπεσε σήμερα η ΕΡΤ, αφού «πέθανε» τόσο τον μεγάλο μας μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη όσο και τη σπουδαία ηθοποιό Ειρήνη Παππά.

Όλα ξεκίνησαν όταν νωρίς το πρωί, το τμήμα αρχείου της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης ανάρτησε στην επίσημη σελίδα που διατηρεί στο Facebook, τρεις αναρτήσεις με βιντεοσκοπημένα αποσπάσματα εκπομπών στα οποία συμμετείχε ο 94χρονος Θεοδωράκης. Στα δύο εξ αυτών όμως έγραφε ότι δεν βρισκόταν πια στη ζωή.

Η πρώτη ανάρτηση έγραφε χαρακτηριστικά: «Απόσπασμα από την εκπομπή «Η ιστορία των χρόνων μου», στην οποία ο Μίκης Θεοδωράκης μιλά για το 1964, χρονιά ιδιαίτερα σημαντική για τον ίδιο, αφού παρουσίασε για πρώτη φορά στο κοινό μελοποιημένο το έργο «Άξιον Εστί», του Οδυσσέα Ελύτη, έγραψε τη μουσική για την ταινία του Μιχάλη Κακογιάννη «Ζορμπάς», μελοποίησε το ποίημα του Κώστα Βάρναλη «Οι μοιραίοι», ενώ σηματοδότησε και την ενεργό συμμετοχή του στην πολιτική. Αναφέρεται όμως και σε μερικά από τα σημαντικότερα πολιτικά γεγονότα της χρονιάς, ενώ μέσα από την αφήγηση του μας μεταφέρει και το μουσικό κλίμα εκείνης της εποχής. Αφιέρωμα του Αρχείου της ΕΡΤ στον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη, που έφυγε σήμερα από τη ζωή».

Και σαν να μην έφτανε αυτό, ακολούθησε και μια δεύτερη που ανέφερε: «Απόσπασμα από την εκπομπή «Το καλλιτεχνικό καφενείο», παραγωγής 1985, στην οποία ο Μίκης Θεοδωράκης είχε συναντηθεί τηλεοπτικά με τους πιο στενούς του συνεργάτες. Αφιέρωμα του Αρχείου της ΕΡΤ στον Μίκη Θεοδωράκη, που έφυγε σήμερα από τη ζωή».

Το ίδιο συνέβη και με την 93χρονη σήμερα πολυβραβευμένη ηθοποιό Ειρήνη Παππά. Αναρτήθηκε βίντεο με συνέντευξή της υπό τον τίτλο: «Απόσπασμα από την εκπομπή «Παρουσίες-Ειρήνη Παπά στις “Ωδές” του Βαγγέλη Παπαθανασίου», στην οποία η σπουδαία ηθοποιός ερμηνεύει ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια, ενώ μας ξεναγεί στο χωριό της, Χιλιομόδι, αλλά και σε μέρη που αγάπησε και συνδέθηκε μαζί τους. Αφιέρωμα του Αρχείου της ΕΡΤ στην Ειρήνη Παπά, που έφυγε σήμερα από τη ζωή».

Όπως ήταν λογικό οι αναρτήσεις αυτές προκάλεσαν εκατοντάδες επικριτικά σχόλια για την ΕΡΤ από χρήστες του Διαδικτύου. Από το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής εκδόθηκε ανακοίνωση με την οποία ζητείται δημόσια συγγνώμη για το ατυχές περιστατικό, σημειώνοντας ότι υπήρξε επικοινωνία και με  τους οικείους των δύο κορυφαίων δημιουργών. Όπως αναφέρει, «σε ιστοσελίδα που διατηρεί το Τμήμα Αρχείου της ΕΡΤ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ανέβηκαν σήμερα το πρωί δύο αναρτήσεις στη «μνήμη» των Μίκη Θεοδωράκη και Ειρήνης Παππά.

Η Διοίκηση της ΕΡΤ ήδη επικοινώνησε με τους οικείους των δύο κορυφαίων δημιουργών, ζήτησε συγγνώμη για τη δημόσια αυτή απρέπεια και έχει ήδη επιληφθεί για να διερευνηθεί άμεσα πώς έγιναν οι εν λόγω αναρτήσεις». Εννοείται πως αφαιρέθηκαν άμεσα οι σχετικές αναρτήσεις από το Facebook, ενώ έχει διαταχθεί και Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το συμβάν προκειμένου να βρεθεί ο υπάλληλος που έκανε το λάθος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί