Ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία η Hertz

Μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων στον πλανήτη η Hertz βρίσκεται στα όρια της χρεοκοπίας, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού η όποια έχει εξαϋλώσει τον κύκλο εργασιών της.

Η Hertz Global Holdings Inc. είναι έτοιμη να κηρύξει χρεοκοπία εάν οι πιστωτές της δεν συμφωνήσουν με την εταιρεία σε αναδιάρθρωση του χρέους της και η τελευταία δεν πετύχει να εξασφαλίσει περίοδο χάριτος από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για δόσεις τις οποίες δεν θα αποπληρώσει στον καθορισμένο χρόνο.

Η αμερικανική εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων βρίσκεται ήδη σε διαπραγματεύσεις με πιστωτές για να ελαφρύνει τα δανειακά της βάρη χωρίς να καταφύγει σε χρεοκοπία, ωστόσο οι συζητήσεις αποδεικνύονται ιδιαίτερα δύσκολες και περίπλοκες και η Hertz εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο προσφυγής στα δικαστήρια για προστασία έναντι των δανειστών της, σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg.

Πριν λίγες μέρες η Hertz ανακοίνωσε ότι δεν πραγματοποίησε πληρωμές που αφορούσαν τουλάχιστον 500.000 οχήματα του στόλου της.

Τον Απρίλιο, η εταιρεία προχώρησε σε 10.000 απολύσεις που αντιστοιχούν στο 26% του εργατικού δυναμικού της, σε μια προσπάθεια εξοικονόμησης κόστους.

Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία, ο κολοσσός της μίσθωσης αυτοκινήτων διαθέτει μόλις 1 δισ. δολάρια σε ρευστό για να αντεπεξέλθει στο χρέος, με το Bloomberg να αναφέρει ότι η Hertz ήδη έχει εξαντλήσει τη διαθέσιμη ρευστότητα ύψους 1,4 δισ. δολαρίων που είχε τον Δεκέμβρη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί