Ευ. Τσακαλώτος: «Το προεκλογικό αφήγημα της ΝΔ για τη μεσαία τάξη μας άφησε χρόνους»

“Η ΝΔ βλέπει την κρίση ως ευκαιρία διάλυσης της μεσαίας τάξης”

«Το προεκλογικό αφήγημα της ΝΔ για τη μεσαία τάξη μας άφησε χρόνους», τονίζει σε δήλωσή του (5/5/20) ο τομεάρχης Οικονομικών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Ευκ. Τσακαλώτος, συνοψίζοντας τις τοποθετήσεις κυβερνητικών στελεχών το τελευταίο διάστημα. 

Χθες (σ.σ.: Δευτέρα 4/5/20) σε συνέντευξη του στο CNN ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για ύφεση 10%, υπενθύμισε ο Ευκλ. Τσακαλώτος, σχολιάζοντας καυστικά ότι:  «Αν ξεκινάνε από 4,7% την Πέμπτη, το κάνουν 7,9% την Κυριακή και την Δευτέρα φτάνουν στο 10%, αγχώνομαι που θα φτάσουν μέχρι το άλλο Σαββατοκύριακο».

«Όπως υπάρχει διαφοροποίηση στο ύψος της καθαρής δημοσιονομικής παρέμβασης που λέει η ΝΔ Εσωτερικού, η ΝΔ εξωτερικού και η ΝΔ πραγματικού, έτσι υπάρχει ανάλογη διαφοροποίηση και για το ύψος της ύφεσης που λέει. Στην Ελλάδα λέει 4.7%, στην Ευρώπη λέει 7.9% στις ΗΠΑ λέει 10%. Όσο για το πραγματικό ύψος της ύφεσης ο Θεός να βάλει το χέρι του», προσθέτει ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ.

Όμως, συνεχίζει ο Ευκλ. Τσακαλώτος, «η ύφεση δεν είναι απλοί αριθμοί. Είναι άνθρωποι που απολύονται. Νέα παιδιά που βλέπουν το μέλλον τους να καταρρέει. Είναι επιχειρήσεις που κλείνουν. Είναι ζωές που καταστρέφονται. Ζωές ανθρώπων για τους οποίους η κυβέρνηση αδιαφορεί».

«Και κάτι ακόμα», προσθέτει ο Ευκλ. Τσακαλώτος:

«Την Κυριακή η καθημερινή είχε κύριο άρθρο «όχι στα ζόμπι» αναφερόμενη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με χρέη.

Χθες, ο κ. Σταϊκούρας στην ερώτηση για την μεσαία τάξη δεν απάντησε σε τίποτα. Μάλιστα όταν του είπα ότι τα μέτρα που παίρνει, αυτά που δεν προκαλούν χρέη στους πολίτες και δεν μεταθέτουν υποχρεώσεις, είναι μόλις 6 δις, σώπασε.

(Δείτε την αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη για την ύφεση από το 1.18 ως το 1.51)

Όμως, ο υφυπουργός κ. Ζαββός ήταν ακόμη πιο αποκαλυπτικός. Μίλησε για ανακατατάξεις. Είπε ότι «η παρεχόμενη ρευστότητα δεν θα κατευθυνθεί ούτε σε επιχειρήσεις – ζόμπι, ούτε σε μπαταχτσήδες, που δεν έχουν να προσφέρουν κάτι στην ανταγωνιστικότητα»

Η ΝΔ βλέπει την κρίση ως ευκαιρία διάλυσης της μεσαίας τάξης. Πλέον το λέει ανοιχτά.

Το ότι οι άνθρωποι της μεσαίας τάξης για την ΝΔ θεωρούνται πλέον «ζόμπι» και «μπαταχτσηδες» που πρέπει να εξοντωθούν, δεν το λες και συνέπεια με το προεκλογικό τους αφήγημα».

Δείτε ακόμη: Κυβερνητικά ψεύδη με την ύφεση: Άλλα λένε μέσα, άλλα έξω

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί