Προσαγωγές από ΜΑΤ και ΔΙΑΣ για «εξακρίβωση στοιχείων» στην ειρηνική διαμαρτυρία πολιτών έξω από τη Βουλή (Βίντεο)

Με την παρέμβαση ισχυρής αστυνομικής δύναμης έληξε απότομα η ειρηνική καθιστική διαμαρτυρία που βρισκόταν σε εξέλιξη μπροστά από το μνημείο του αγνώστου στρατιώτη έξω από η Βουλή λίγο μετά τις δύο τα ξημερώματα, καθώς επιστρατεύτηκαν τουλάχιστον 40 αστυνομικοί των ΜΑΤ και ΔΙΑΣ για να προσαγάγουν για εξακρίβωση στοιχείων περί τους 15 πολίτες που επέλεξαν να μείνουν εκεί για να εκφράσουν την αντίθεση τους με το αντιπεριβαλλοντικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και σαρώνει την προστασία του περιβάλλοντος.

ΜΑΤ, ΔΙΑΣ και «εξακρίβωση στοιχείων» απέναντι στην ειρηνική διαμαρτυρία πολιτών έξω από τη Βουλή (UPD)

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τη δικηγόρο Χρύσα Πετσιμέρη έγινε γνωστό ότι όλοι οι διαδηλωτές αφέθηκαν ελεύθεροι.

Λίγες ώρες νωρίτερα, μετά από συνέλευση που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκειας της χθεσινής διαδήλωσης στο Σύνταγμα απέναντι στο περιβαλλοντοκτόνο νομοσχέδιο, μία ομάδα πολιτών αποφάσισε να μείνει μπροστά από την βουλή με αίτημα την απόσυρση του ν/σ.

«Μένουμε άγρυπνοι, κρατάμε αποστάσεις. Καλούμε πολίτες με αίσθημα αποφασιστικότητας να έρθουν εδώ και να ενωθούν μαζί μας και να μοιραστούν τη δράση μας ώστε να δυναμώσουμε το αδιαπραγμάτευτο αίτημα μας» ανέφερε σε ανάρτηση της η σελίδα «Ελεύθερα Βουνά Χωρίς Αιολικά».

Ωστόσο, μετά τις δύο τα ξημερώματα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, αποτελούμενες από μια κλούβα με άνδρες των ΜΑΤ και αρκετούς αστυνομικούς της ομάδας της ΔΙΑΣ με μηχανάκια περικύκλωσαν τους συγκεντρωμένους και τους ζήτησαν να τους ακολουθήσουν το τμήμα «για μια απλή εξακρίβωση στοιχείων».

Να σημειωθεί πως προηγήθηκε έντονος προβληματισμός από πλευράς των πολιτών πριν ακολουθήσουν τους αστυνομικούς, καθώς η ισχυρή αστυνομική δύναμη κρίνεται υπερβολική για μια απλή εξακρίβωση στοιχείων.

thepressproject.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί