Όταν ο Δ. Αβραμόπουλος ανακοίνωνε την αγορά – σκάνδαλο εκατομ. εμβολίων, έχοντας δίπλα του τον Σ. Τσιόδρα (βίντεο)

Επειδή κάποιοι ισχυρίστηκαν πως είναι “fake” ότι ο Τσιόδρας ήταν συνεργάτης του Αβραμόπουλου στα εμβόλια: Ιδού το βίντεο της συνεδρίασης και η κοινή απόφαση για την παραγγελία

Επειδή κάποιοι επιχείρησαν να παρουσιάσουν ως “fake’ τη φωτογραφία του Δημήτρη Αβραμόπουλου με τον Σωτήρη Τσιόδρα, όταν ο πρώτος ήταν υπουργός Υγείας (2009) και ο δεύτερος έκτακτος εκπρόσωπος του υπουργείου για τη νέα γρίπη (όπως σήμερα με τον κορονοϊό), την οποία παρουσιάσαμε θέτοντας ερωτηματικά για το θέμα του σκανδάλου των εμβολίων, παρουσιάζουμε σήμερα το πλήρες αποδεικτικό στοιχείο που ασφαλώς υπερβαίνει την απαθανάτιση μιας στιγμής: το βίντεο εκείνης της ημέρας.

Όπως θα δείτε, δεν πρόκειται για… “τιμητική εκδήλωση” προς τον κ. Τσιόδρα στην οποία παρέστη ο Δ. Αβραμόπουλος, όπως προσπάθησαν να ισχυριστούν πολλοί, κυρίως στα social media, ώστε να παρουσιάσουν ως “fake” την είδηση ότι ο κ. Τσιόδρας ήταν τότε άμεσος συνεργάτης του κ. Αβραμόπουλου και εκπρόσωπος του υπουργείου. Φυσικά, ούτως ή άλλως, η συνεργασία τους την εποχή της προμήθειας εκατομμυρίων άχρηστων εμβολίων, δεν αποδεικνύεται μόνο από τη φωτογραφία αλλά από την ιστορία και τις ανακοινώσεις της εποχής.

Δείτε σχετικά: Μια φωτογραφία, μια ιστορία, πολλά ερωτηματικά για εκατομμύρια εμβόλια- Ο Σ. Τσιόδρας ως συνεργάτης του Αβραμόπουλου αλλά και του Άδωνη

Η φωτογραφία είναι από τη συνεδρίαση της “Εθνικής Επιτροπής πανδημίας για τη νέα γρίπη”, στις 15 Ιουνίου 2009 και τις δηλώσεις που έκανε στη συνέχεια ο κ. Αβραμόπουλος έχοντας στο πλάι του τον κ. Τσιόδρα. Αν παρακολουθήσετε το βίντεο, θα διακρίνετε πολλά κοινά χαρακτηριστικά με την επιχειρηματολογία για τον κορονοϊό: πανδημία, αποστάσεις, ακόμα και έμμεσες αναφορές στην “ατομική ευθύνη”. Και, έχοντας τον κ. Τσιόδρα στο πλάι του, ο κ. Αβραμόπουλος ανακοίνωνε την παραγγελία της πρώτης παρτίδας των εμβολίων (8 εκατ. εμβόλια ανακοινώνει εδώ) καλώντας τους πάντες να εμβολιαστούν. (στο 2:50)

Κι όταν προφανώς στο τέλος ερωτάται για το υψηλό κόστος (δεν καταγράφεται η ερώτηση) απαντά ότι μπροστά στην ανθρώπινη υγεία δεν μας ενδιαφέρει το κόστος.

Θα δείτε κι άλλα πρόσωπα στο πάνελ της επιτροπής, όπως τον σημερινό υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, συνεργάτη του κ. Αβραμόπουλου στο υπουργείο τότε. Αλλά και δεξιά στην εικόνα τον πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ την αμαρτωλή περίοδο από το 2007, Γιάννη Πιερουτσάκο, που σττο παρελθόν υπήρξε και ΓΓ στο υπουγείο.

Δείτε το βίντεο που είναι αναρτημένο στην προσωπική σελίδα του Δ. Αβραμόπουλου στο youtube

Σχετικά Άρθρα

4 Thoughts to “Όταν ο Δ. Αβραμόπουλος ανακοίνωνε την αγορά – σκάνδαλο εκατομ. εμβολίων, έχοντας δίπλα του τον Σ. Τσιόδρα (βίντεο)”

  1. ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

    Οι παραδόπιστοι ελεεινοί κυβερνητικοί πολιτικοί που δεν άφησαν πέτρα πάνω στη πέτρα, κοινώς που τα διέλυσαν, τα κατέστρεψαν και τα λεηλάτησαν όλα, όπως τη κυβερνητική περίοδο 2004 έως 2009 συμπεριλαμβανομένου και του Ε.Σ.Υ-(Εθνικού Συστήματος Υγείας), με πλεονάζον καταχρηστικό χρέος σε πολλά δισεκατομμύρια ευρώ, από ενθυλακώσεις σε μίζες υπουργών και υμετέρων, με οδυνηρό αποτέλεσμα η δημόσια υγεία να έχει αφεθεί στη τύχη της και δε βαριέσαι στο τι μέλλει γενέσθαι, για όλους αυτούς τους επαγγελματίες τυχάρπαστους πολιτικάντηδες, που στο βωμό του κέρδους ταύτισαν τη πολιτική για… βιοποριστικό τους επάγγελμα και μόνο.

    Όπως, για τραυματισμούς από τροχαία ατυχήματα, τα ελικόπτερα αεροδιακομιδών δεν προσφέρουν υπηρεσίες στους Έλληνες φορολογούμενους!!!!! Όπως, προέκυψε με την από 26-1-2008 στο τραυματισμό του Μοναχογιού μου ετών 33!!!!! ( Όπου, ο Μοναχογιός μου Νικόλαος!!!!! Υπήρξε: Έγγαμος Πατέρας δύο Κοριτσιών, επαγγελματίας γραφικών τεχνών, ακόμα με την έγκριση: της Γ.Γ.Π.Π-(Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας) Υπήρξε: Ιδρυτής και Αρχηγός Εθελοντής Διασώστης της Ο.Α.Κ-(Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών)-(Μέλος Ομίλου Φίλων του Δάσους)-( και Ραδιοερασιτέχνης). Όπου, ως Εθελοντής Διασώστης Έσωνε Συνανθρώπους του!!!!! Όμως, όταν Χρειάσθηκε Δημόσια Άμεση Ιατρική Βοήθεια, οι Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας Υπήρξαν Παντελώς Απών: Γιατί;;;;;

    Όπως, στο τροχαίο ατύχημα, ή δημόσια υπηρεσία υγείας του Κ.Υ. Λιδορικίου δεν είχε βάρδια πληρώματος ασθενοφόρου, από 7:00 πμ έως 15: μμ, αλλά, και τα δύο υποτιθέμενα ασθενοφόρα που ήταν παρκαρισμένα στο προαύλιο χώρο του Κ.Υ ήταν εν ακινησία και σχεδόν διαλυμένα παροπλισμένα, το δε τμήμα αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ υπό του τότε προέδρου του…, ο οποίος είπε: ή υπηρεσία αεροδιακομιδών ποτέ δεν έχει συμμετάσχει για τροχαία ατυχήματα, και ακόμα, στην ερώτηση: που του έκανε ο πρόεδρος του Σ.Ε.ΥΠ.Υ λέγοντας του, εφόσον όντως οι επίγειες δυνάμεις υγείας όπως τα ασθενοφόρα δεν μπόρεσαν να παράσχουν βοήθεια στον τραυματισμένο, γιατί τότε δεν στείλατε ελικόπτερο;;;;;

    Η απάντηση που έλαβε από τον τότε πρόεδρο του Ε.Κ.Α.Β κ. Παπαευσταθίου Νικόλαο ήταν η εξής: εδώ… είναι Ελλάδα, σαν να λέει: εδώ είναι Ελλάδα που την καπηλεύονται μόνο οι δεξιοί-ακροδεξιοί, νεοφιλελεύθεροι και αδέξιοι!!!!! Έτσι είπε: στην κατάπτυστη αναφορά του… και προφορικά ο τότε κομματικός δεξιός και μέχρι πρότινος πρόεδρος… του ΕΚΑΒ. Ο δε τότε υφυπουργός υγείας «κ». Παπαγεωργίου στην απάντηση του γράφει: πως παραδέχονται, ότι, το Κ.Υ Λιδορικίου δεν είχε βάρδια ασθενοφόρου, όμως, στο ερώτημα της καταγγελίας μου που αναφέρω: εφόσον παραδέχεστε, πως δεν υπήρχε βάρδια ασθενοφόρου, τότε γιατί δεν στείλατε ελικόπτερο, για την αεροδιακομιδή του Μοναχογιού μου;;;;;!!!!!

    Η απάντηση… που έλαβα, από τον τότε «υφυπουργό υγείας» Παπαγεωργίου εν συναινέσει με τον «υπουργό υγείας» «κ».Δημήτρη Αβραμόπουλο, ήταν η εξής: τα δεδομένα δεν το επιτρέπανε για να αποσταλεί ελικόπτερο, διότι, δεν υπήρχε πλησίον αεροδρόμιο, και χρειαζόταν διυπουργική απόφαση-(άκουσον-άκουσον)-τα συμπεράσματα δικά σας, και, «καμαρώστε τους»;;;;;…!!!!!. Το ίδιο ως καινοφανείς υπήρξαν οι υπουργοί: Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, ο τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης νυν ΠτΔ και Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, από τη θέση του ΠτΔ μπορεί να είναι λαλίστατος σε διάφορους πανηγυρισμούς και επετείους, όμως, για τότε από τη θέση του υπουργού εσωτερικών και δημόσιας τάξης η προστασίας του πολίτη υπήρξε λίγος.

    Όταν, ζήτησα με αίτηση μου και εισαγγελική παραγγελία από τον εισαγγελέα Λαμίας την απομαγνητοφώνηση σε C D, για την συνομιλία μεταξύ των παρευρισκομένων στο ατύχημα και του ΕΚΑΒ, οι τότε μανδαρίνοι του ΕΚΑΒ-ΕΣΥ τεχνηέντως το απέφυγαν, στη συνέχεια επί παρουσίας μου: -(λες και άλλαξαν οι ρόλοι)-όπου, ο διευθυντής του ΕΚΑΒ Λαμίας έγινε και εισαγγελέας, και, δια τηλεφώνου με έντονο ύφος επέπληξε την γραμματέα και τον εισαγγελέα της εισαγγελίας πρωτοδικών Λαμίας. Διότι, σαν ΕΚΑΒ και λόγω συγκάλυψης μεταξύ των εξουσιών: εκτελεστικής, δικαστικής και δημόσιας διοίκησης, γνώριζαν πολύ καλά όλοι τους, ότι, φάνηκαν κατώτεροι και επειδή ασέλγησαν με τα λεχθέντα τους τα οποία ξεστόμισαν και τα αρνητικά που διέπραξαν.
    Το δυσάρεστο γεγονός με την τραγική απώλεια του Μοναχογιού μου!!!!! Είναι κι’ αυτό το γεγονός ένα από τα πολλά δυσάρεστα πεπραγμένα της ανάλγητης, διαπλεκομένης, διεφθαρμένης και ανερμάτιστης τότε κυβέρνησης-ακυβερνησίας της Ν.Δ.

  2. CitizenMitsos

    Μπράβο σας που ξεθάψατε αυτό το βίντεο, γιατί σε διάφορα κοινωνικά μέσα είχε αρχίσει να διαδίδεται από “ειδικούς” ότι η φωτογραφία είναι δήθεν από κάποια βράβευση του Τσιόδρα και πολύς κόσμος το πίστεψε.
    Ο Αβραμόπουλος χωρίς κάλυψη λοιμωξιολόγου δεν θα μπορούσε να δικαιολογήσει επίσημα την αγορά των 16 εκατομμυρίων εμβολίων. Τώρα ότι κατάφερε δικαστικά να τη γλυτώσει δεν αθωώνει την αγορά. Μπορεί να μην επρόκειτο όπως φαίνεται για βράβευση του Τσιόδρα, αλλά μια κάποια επιβράβευση ίσως και να ακολούθησε.

  3. ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΡΑΧΑΝΑ

    Επίσης δεν θα ξεχάσω από εκείνες τις μέρες που μας μοίραζαν στο Υπουργείο τα εμβόλια, σα να ήταν σοκολατάκια, για εμάς και την οικογένεια μας.

  4. ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΡΑΧΑΝΑ

    Ξεχάσατε να αναφέρετε και το “δεξί χέρι” του κ. Αβραμόπουλου, που είναι στη φωτογραφία, τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας εκείνη την εποχή, κ. Καλογερόπουλο.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί