Τραμπ: Έχω στοιχεία πως ο κοροναϊός συνδέεται με εργαστήριο στην Ουχάν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, έκανε λόγο για σημαντικά στοιχεία και ντοκουμέντα, τα οποία έχει στη διάθεσή του και υποδεικνύουν ότι ο νέος κοροναϊός προήλθε από εργαστήριο στη Γουχάν της Κίνας. Αξιωματούχοι πληροφοριών των ΗΠΑ επιβεβαίωσαν την Πέμπτη ότι εξετάζουν την πιθανότητα η πανδημία να ξέφυγε από το εργαστήριο ιολογίας της Ουχάν, εκφράζοντας πάντως τη βεβαιότητα ότι δεν κατασκευάστηκε εργαστηριακά.

Σε δηλώσεις του ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε ότι έχει δει κάτι που του δίνει «υψηλό αίσθημα σιγουριάς» ότι το Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν είναι υπεύθυνο για τον Covid-19. «Ναι, ναι, έχω», απάντησε ο Τραμπ. «Και νομίζω ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θα πρέπει να ντρέπεται για τον εαυτό του, καθώς συμπεριφέρονται σαν γραφείο δημοσίων σχέσεων της Κίνας. Δεν πρέπει να ψάχνουν για δικαιολογίες όταν οι άνθρωποι κάνουν φρικτά λάθη, ειδικά λάθη που προκαλούν εκατοντάδες χιλιάδες θανάτους ανά τον κόσμο», συνέχισε ο πρόεδρος.

Σε ερώτηση για το αν ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ θα πρέπει να θεωρηθεί υπεύθυνος για το ξέσπασμα του ιού, είπε: «Δεν θέλω να πω κάτι τέτοιο, αλλά σίγουρα εγώ θα το είχα σταματήσει. Μακάρι να το είχαν σταματήσει. Όλος ο κόσμος το εύχεται».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί