Τα 5 μέτρα (ή αλλιώς μνημόνιο) για τους εργαζόμενους που ανακοίνωσε ο Βρούτσης (Βίντεο)

Από Δευτέρα είτε συμφωνείς σε έναν μειωμένο μισθό, είτε σε εκ περιτροπής εργασία, είτε απολύεσαι

Τα πέντε μέτρα που ανακοίνωσε χθες, σημαίνουν πως από την Δευτέρα θα έχουμε οριζόντια μείωση μισθών από 30-50% αποκάλυψε o Αντρέας Πετρόπουλος μιλώντας στο Mega.

Η οριζόντια εφαρμογή του μέτρου εκ περιτροπής εργασίας σημαίνει ότι οι μισθοί θα πέσουν στο μισό και θα έρθει με ένα μικρό ποσοστό από τα 533 ευρώ να δώσει επιπλέον το κράτος δηλαδή ένας που έπαιρνε 800 ευρώ θα πάρει 400 και περίπου 250 ακόμα, μέρος του επιδόματος. Αυτό σημαίνει μια απώλεια 20 – 22% από τις αποδοχές του.

Σταδιακά επανέρχεται η λειτουργικότητα των επιχειρήσεων από τη Δευτέρα. Οι άνθρωποι θα πάνε στην εργασία τους με τις αποδοχές τους να είναι μειωμένες κατά 20-22%. Αυτό είναι μια καινούργια πραγματικότητα και αυτό πρέπει να το λέμε καθαρά στον κόσμο για να ξέρει ποια είναι η επόμενη μέρα.

Στις επιχειρήσεις που είναι με αναστολή, δεν ισχύει το εμπόδιο που λέει ο Βρούτσης για απαγόρευση απολύσεων.

Από τη Δευτέρα θα καλείσαι είτε να μειώσεις τον μισθό σου και να συμφωνήσεις σε ένα μειωμένο μισθό, είτε να συμφωνήσεις στο σύστημα της εκ περιτροπής εργασίας και να είσαι έτοιμος οποιαδήποτε ώρα και μέρα να καλύψεις κάποιο ωράριο και το τρίτο αν δεν δεχθείς όλα αυτά να απολυθείς. Αυτό είναι ένα τρίτο μνημόνιο και χωρίς να υπολογίσουμε τις συνθήκες για τους ελεύθερους επαγγελματίες ή τους καλλιτέχνες.

Κάποιοι κάνουν πως δεν υπήρξε ποτέ το vouchergate Βρούτση

Τη στιγμή που ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναγκάστηκε να αδειάσει τον Γ. Βρούτση και να αποσύρει την απόφαση για τα voucher και τα ΚΕΚ υπό τον φόβο των αποκαλύψεων και του σκανδάλου, κάποιοι επιμένουν να μην αναγνωρίζουν καν, την ύπαρξή του.

Όταν ο Αντρέας Πετρόπουλος κλήθηκε σήμερα να σχολιάσει τις δημοσκοπήσεις του Mega στο ίδιο κανάλι και είπε ότι «δεν αφορούν το vouchergate του Βρούτση» έκαναν σαν να άκουγαν για πρώτη φορά το σκάνδαλο με τα Σκοιλ Ελικικού.

«Πιάστηκαν με την γίδα στην πλάτη έχοντας πέντε εταιρείες φίλους να μοιράζουν τα χρήματα» ανέφερε ο Αν. Πετρόπουλος.

– Τι είναι αυτές οι πέντε εταιρείες; ανατρίχιασαν οι δημοσιογράφοι στο πάνελ…

– Δεν διαβάζετε τα ρεπορτάζ των εφημερίδων; τους είπε ο Πετρόπουλος.

– Είναι παράνομο; Υπάρχει παρέμβαση δικαιοσύνης; επέμεινε ο τηλεπαρουσιαστής αναπαράγοντας την υπερασπιστική γραμμή της Ν.Δ. κατά γράμμα λέγοντας ότι είναι οι ίδιες εταιρείες που ήταν και επί ΣΥΡΙΖΑ.

Κάνοντας πως δεν ήξερε τα ρεπορτάζ ΕΦΣΥΝ και Documento που είχαν αποκαλύψει τα συγκεκριμένα 5 ονόματα εταιρείων – φίλων της κυβέρνησης Μητσοτάκη όπως και η εμπλοκή της συμβούλου του Γ. Βρούτση.

Χαρακτηριστικό σημείο του διαλόγου ήταν όταν ο βουλευτής της Ν.Δ. Δ. Μαρκόπουλος κάγχασε για τις «αδέσμευτες» εφημερίδες ενώ λίγα λεπτά πριν ο ίδιος λάμβανε εντολές από τον «αδέσμευτο» και «ανεξάρτητο» δημοσιογράφο στο πάνελ του σταθμού… τι ερώτηση να κάνει στον Ανδρέα Πετρόπουλο!

Είναι τέτοια η οικειότητα τους λόγω και του επαγγέλματος του κ. Μαρκόπουλου που οι διαχωριστικές γραμμές χάθηκαν εντελώς, μεταξύ πολιτικού και δημοσιογράφου!

Αυγή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί