Πρωτομαγιά: Επεισόδια και δεκάδες συλλήψεις στην Τουρκία

Ένταση, επεισόδια και δεκάδες συλλήψεις ήταν ο απολογισμός των διαδηλώσεων που επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν για την Πρωτομαγιά συνδικαλιστές σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα,

Τουλάχιστον 45 άτομα συνελήφθησαν από τις τουρκικές αρχές στην προσπάθειά τους να κάνουν πορείες για την εργατική πρωτομαγιά, αθετώντας την καραντίνα και τα παραβλέποντας τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί για τον περιορισμό διασποράς του κορονοϊού, όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων “Anadolu”.

Μεταξύ των συλληφθέντων, οι 15 είναι συνδικαλιστές της Συνομοσπονδίας Προοδευτικών Συνδικάτων (DISK), οι οποίοι επιχείρησαν να κάνουν πορεία προς την πλατεία Ταξίμ, αφού αρχικά συγκεντρώθηκαν έξω από τα κεντρικά τους γραφεία.

Ανάμεσά τους μάλιστα ήταν και ο επικεφαλής του συνδικάτου, Αρζού Τσερκέζογλου, ο οποίος ενώ αρχικά συνελήφθη, φέρεται να αφέθηκε ελεύθερος στη συνέχεια.

Συλλήψεις στην Τουρκία
Συλλήψεις στην Τουρκία  AP PHOTO/EMRAH GUREL

Το ίδιο φαίνεται να ισχύει, σύμφωνα με την δημαρχεία της Κωνσταντινούπολης, για όλους τους συλληφθέντες. υπενθυμίζεται πως 31 επαρχίες έχουν τεθεί σε καραντίνα, ενώ για την αποφυγή συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων είχαν επιστρατευτεί σχεδόν 45.000 αστυνομικοί, με τα μέτρα ασφαλείας να είναι δρακόντεια στις δύο μεγαλύτερες πόλεις.

Αστυνομικοί στην Τουρκία
Αστυνομικοί στην Τουρκία  AP PHOTO/EMRAH GUREL

Αυτό ωστόσο δεν ήταν αρκετό για να εμποδίσει αρκετά συνδικάτα που θέλησαν να τιμήσουν τη μνήμη των θυμάτων της πρωτομαγιάς του 1977, αφήνοντας λουλούδια κοντά στην πλατεία Ταξίμ και επιχειρώντας πορείες, οι οποίες ωστόσο ανακόπηκαν μεταξύ εντάσεων και συλλήψεων.

Διαδηλώσεις για την Πρωτομαγιά
Διαδηλώσεις για την Πρωτομαγιά  AP PHOTO/EMRAH GUREL

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί