Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων, Επιτροπών αγώνα κ Εργαζομένων Ηρακλείου για την απεργιακή συγκέντρωση και πορεία

Ανακοίνωση εξέδωσε ο υντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων, Επιτροπών αγώνα κ Εργαζομένων Ηρακλείου για την απεργιακή συγκέντρωση και πορεία. Αναλυτικά:

Παρά τις αυταρχικές απαγορεύσεις της κυβέρνησης, η συγκέντρωση και πορεία των Πρωτοβάθμιων Σωματείων, πολιτικών οργανώσεων και άλλων συλλογικοτήτων της πόλης στο Άγαλμα  Βενιζέλου, ήταν μαζική.

Το Παράρτημα Ηρακλείου του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, ο Σύλλογος Ερευνητών/τριών και Εργαζομένων στην Έρευνα Ηρακλείου, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Ηρακλείου Δ. Θεοτοκόπουλος, η ΕΜΔΥΔΑΣ Ανατολικής Κρήτης και ο Σύλλογος Φοιτητών Βιολογικού με αποφάσεις τους καλούσαν από τις 10 το πρωί στο χώρο  συγκέντρωσης. Τη συγκέντρωση στήριξε επίσης ο Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής ενώ στην πορεία συμμετείχαν και εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ Ηρακλείου, του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΕΛΚΕΘΕ και εργαζόμενοι διαφόρων κλάδων.

Οι εργαζόμενοι αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα, όχι μόνο απόδοσης φόρου τιμής προς την Εργατική Πρωτομαγιά ,αλλά και της πάλης για τα λαϊκά δικαιώματα και ελευθερίες, απέναντι στην επίθεση που δέχονται και η οποία θα οξυνθεί το επόμενο διάστημα, διαδήλωσαν δυναμικά στο Ηράκλειο.

Με μάσκες και αποστάσεις, με εργατικά συνθήματα, διαχρονικά, αλλά και σύγχρονα έδειξαν τη θέλησή τους να παλέψουν για τη ζωή τους, την υγεία, την παιδεία τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου έλαμψε διά της απουσίας του. Κατά τη συνήθη πρακτική του, δεν κάλεσε σε συγκέντρωση και πορεία. 

Η πάλη όμως, για τα λαϊκά, εργατικά δικαιώματα και ελευθερίες δεν αναστέλλεται. Δίνουμε τη μάχη, αγωνιζόμαστε ΤΩΡΑ:

  • ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία και τις απολύσεις
  • για τα εργασιακά μας δικαιώματα και τον μισθό
  • για μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής όλου του λαού
  • ενάντια στις απαγορεύσεις της συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης

ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟ ΛΑΟ!

C:\Users\Admin\AppData\Local\Temp\received_619905248737411.jpeg

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί