Η Ένωση Εργαζομένων Βενιζελείου για την Εργατική Πρωτομαγιά

Εργατική Πρωτομαγιά: Μένουμε σταθεροί στις διεκδικήσεις μας

135 χρόνια μετά την εξέγερση των εργατών του Σικάγο, ο φετινός εορτασμός της εργατικής Πρωτομαγιάς, βρίσκει περισσότερο από κάθε άλλη φορά επίκαιρες τις διεκδικήσεις του εργατικού δυναμικού για 8ωρη εργασία και βελτίωση των συνθηκών εργασίας.

Ειδικότερα στο χώρο της υγείας, τη δύσκολη αυτή χρονική στιγμή που η Πανδημία covid-19 απειλεί την παγκόσμια υγεία, οι επαγγελματίες υγείας τέθηκαν στην πρώτη γραμμή προάσπισης της ανθρώπινης ζωής, παρά τις όποιες αδυναμίες του συστήματος υγείας, τις  ελλείψεις σε εργατικό δυναμικό και τις οργανωτικές δυσχέρειες.

Εκατοντάδες συνάδελφοι παγκοσμίως, δυστυχώς έχασαν τη ζωή τους, μολυσμένοι από τον φονικό ιό και μετά από τρομερές και υπεράνθρωπες προσπάθειες στην πρώτη γραμμή, με εκατοντάδες ώρες συνεχούς εργασίας, ελλείψεις μέτρων ατομικής προστασίας, μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και αντιμέτωποι με έναν αόρατο εχθρό.

Προτάσσει λοιπόν περισσότερο από κάθε άλλη φορά επιτακτική η ανάγκη θωράκισης των δημόσιων συστημάτων υγείας και  των υγειονομικών υπαλλήλων, σεβασμός στις θυσίες και την αξιοπρέπεια των εργαζομένων, επίλυση των διαχρονικών προβλημάτων που ταλανίζουν τη δημόσια υγεία και διασφάλιση αξιοπρεπών και ασφαλών συνθηκών εργασίας.

Η πανδημία αργά ή γρήγορα θα περάσει

Ας γίνει όμως μάθημα και αφετηρία για μια νέα εποχή για όλους μας, τόσο για το Σύστημα Υγείας και τους λειτουργούς του όσο και για την ανθρωπότητα, η οποία καλείται να διαχειριστεί μια τεράστια κοινωνική, οικονομική και ανθρωπιστική απειλή.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΑΘΕΡΟΙ ΣΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ –  ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ

ΓΙΑ ΣΩΣΤΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΊΑΣ

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί