Σιγή ιχθύος από το Μαξίμου για τον άγριο ξυλοδαρμό του μοτοσικλετιστή από αστυνομικό της φρουράς του διευθυντή του γραφείου Μητσοτάκη

“Ένα βήμα ακόμη πιο κοντά στην ορμπανικού τύπου δημοκρατία”

Σιωπηλό σχετικά με το σοβαρό επεισόδιο βιαιοπραγίας αστυνομικού, που υπηρετεί στην Διεύθυνση Προστασίας Επισήμων και ανήκει στη φρουρά του πρωθυπουργικού γραφείου, σε βάρος οδηγού μοτοσικλέτας μικρού κυβισμού το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας στο κέντρο της Αθήνας, παραμένει το Μέγαρο Μαξίμου, παρά τις πιέσεις της αντιπολίτευσης. 

Δείτε επίσης: Από αστυνομικό της φρουράς του διευθυντή του γραφείου Μητσοτάκη, ανιψιού του πρωθυπουργού, ο άγριος ξυλοδαρμός δικυκλιστή

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, με ανάρτησή του ζητούσε «άμεσα να γίνει έρευνα κι απόδοση ευθυνών και να γνωστοποιηθεί το όνομα, καθώς και η ιδιότητα του φυλασσόμενου προσώπου».

Η επιβληθείσα σιωπή επικρατούσε έως και χθες το μεσημέρι, οπότε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε με επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, στην οποία αφού καυτηρίαζε την κυβερνητική «σιγήν ιχθύος», αναρωτιόταν «γιατί η κυβέρνηση προσπαθεί να αποκρύψει οτιδήποτε σχετικό με το συγκεκριμένο σοβαρό περιστατικό που είδε το φως της δημοσιότητας» και «ποια η ταυτότητα και η ιδιότητα του φυλασσόμενου προσώπου που επέβαινε στο προπορευόμενο όχημα».

Ως απάντηση το υπουργείο έσπευσε να εκδώσει ανακοίνωση με την οποία επιτίθεται στο μέλος του «Ρουβίκωνα», τον Γ. Ραγκούση που «υιοθετούσε» την εκδοχή του «δίχως να διερευνήσει μήπως συμβαίνει κάτι διαφορετικό» και στον ΣΥΡΙΖΑ που «αναγορεύει τον “Ρουβίκωνα” σε αξιόπιστη πηγή και συνομιλητή», ενώ ανέφερε ότι η συμπλοκή συνέβη «κατά τη διαδικασία ελέγχου» που έκανε ο αστυνομικός.

«Αντί να δώσει στη Βουλή τις απαντήσεις που νομίζει σωστές, τόλμησε να μας εγκαλέσει γιατί της υποβάλλαμε επίκαιρη κοινοβουλευτική ερώτηση για ένα σύνολο παραβατικών συμπεριφορών που είδαν το φως της δημοσιότητας», σχολίασε ο Γ. Ραγκούσης κάνοντας λόγο για «ορμπανικού τύπου δημοκρατία»:

Το περιστατικό

Στο μεταξύ, η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της αστυνομίας ανακοίνωσε ότι ανέλαβε τη «διερεύνηση του περιστατικού ξυλοδαρμού μοτοσικλετιστή από αστυνομικό». Υπενθυμίζεται ότι ο μοτοσυκλετιστής φέρεται να διαμαρτυρήθηκε για ένα αυτοκίνητο με αστυνομική συνοδεία που του έκλεισε τον δρόμο.

Για να κατηγορηθεί ο αστυνομικός θα χρειαστεί ο οδηγός να υποβάλει μήνυση σε βάρος του για «έργω εξύβριση» και γι’ αυτό βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες εντοπισμού του, όπως αναφέρει η «Εφ.Συν.»

Το συμβάν σημειώθηκε στις 12.25 το μεσημέρι της Δευτέρας 27 Απριλίου, στη συμβολή των οδών Μιχαλακοπούλου και Ξενίας.

Παρουσία περαστικών και κατοίκων της περιοχής, ο εν λόγω αστυνομικός, υπαρχιφύλακας στον βαθμό, έριξε στο έδαφος έναν οδηγό μοτοσικλέτας και τον χτύπησε, ενώ ένα άλλο άτομο που ήταν μαζί του κινήθηκε απειλητικά εναντίον αυτόπτη μάρτυρα που επιχείρησε να διαμαρτυρηθεί.

Το συμβάν βιντεοσκόπησε με κινητό άλλος περαστικός και λίγο αργότερα ανέβηκε στο facebook, στη σελίδα μέλους τού «Ρουβίκωνα»:

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ένα αυτοκίνητο με φιμέ τζάμια πέρασε «παράνομα με κόκκινο χωρίς ούτε καν να έχουν βάλει τις σειρήνες» και στη συνέχεια τόσο το αυτοκίνητο όσο και οι μοτοσικλετιστές που το συνόδευαν «πήγαν να πέσουν επάνω σε έναν άνθρωπο που επέβαινε σε μηχανάκι και πέρναγε κανονικά από την οδό Ξενίας». Ο οδηγός διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός, οπότε οι αστυνομικοί, όπως ανέφερε ο ίδιος, «σταμάτησαν, τον πέταξαν κάτω μαζί με το μηχανάκι του και άρχισαν να τον χτυπούν και να τον βρίζουν», ενώ το αυτοκίνητο που συνόδευαν «έφυγε κατ’ ευθείαν».

Οπως προκύπτει, στο περιστατικό αναμείχθηκε αστυνομικός που μετέχει στις συνοδείες του διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου και ανιψιού του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη.

Για το περιστατικό ακολούθησε «σιγή ασυρμάτου» από το υπουργείο, η οποία «έσπασε» τελικά το μεσημέρι της Τρίτης, περισσότερες από 24 ώρες μετά, όταν το Αρχηγείο έβγαλε ανακοίνωση (βλέπε παραπάνω) στην οποία παραδεχόταν ότι στο συμβάν είχε συμμετοχή αστυνομικός και ότι «η διερεύνηση της εμπλοκής» του είχε ανατεθεί στη διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί