Δικαίωση για τον Βασίλη Δημάκη: Επιστρέφει στις φυλακές Κορυδαλλού

Αποδεικνύοντας άμεσα αντανακλαστικά το Συμβούλιο των φυλακών Γρεβενών αποφάσισε να κάνει δεκτό το αίτημα του κρατούμενου, απεργού πείνας και δίψας, Βασίλη Δημάκη, για επαναμεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού προκειμένου να μπορέσει να ολοκληρώσει τις σπουδές του, σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών.

Το Συμβούλιο κλήθηκε να αποφασίσει για την επιστροφή του αριστούχου φοιτητή στον Κορυδαλλό και επί της ουσίας να ακυρώσει την παράνομη απόφαση που πήρε η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, παρακάμπτοντας την Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών.

Το βράδυ της 16ης Απριλίου άνδρες των ΕΚΑΜ εισέβαλαν στο κελί του Δημάκη, τον μετέφεραν στα κρατητήρια της  Πέτρου Ράλλη και ύστερα στις φυλακές Γρεβενών, χωρίς να έχει υποπέσει σε κανένα αδίκημα, ούτε καν σε πειθαρχικό παράπτωμα. Είχε προηγηθεί ειρηνική κινητοποίηση των κρατούμενων με αίτημα την αποσυμφόρηση των φυλακών εν μέσω πανδημίας, αλλά, κυρίως, είχε προηγηθεί η συνάντηση του Β. Δημάκη με τη γγ Αντεγκληματικής Πολιτικής στην οποία μετέφερε το ίδιο αίτημα εκ μέρους των συγκρατουμένων του.

Μετά τη συνάντηση ο Δημάκης μετέφερε στους συγκρατουμένους του τις διαβεβαιώσεις της κ. Νικολάου, αλλά ύστερα από λίγα 24ωρα απομακρυνόταν άρον άρον από τον Κορυδαλλό με δική της απόφαση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί