Αισιοδοξία Τσιόδρα για δύο φάρμακα κατά του κορονοϊού

Αισιοδοξία εξέφρασε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, με όσα είπε στην επίσημη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα, σχετικά με τις έρευνες για δύο φάρμακα κατά του ιού.

Συγκεκριμένα είπε ότι τα προκαταρκτικά αποτελέσματα των μελετών είναι θετικά και οι δοκιμές μπορεί να έχουν ελπιδοφόρα νέα για τη χρήση των δύο φαρμάκων.

“Χθες ανακοινώθηκαν θετικά προκαταρκτικά αποτελέσματα για ένα από τα φάρμακα που δοκιμάζονται στη θεραπεία της νόσου σε μια μελέτη με περισσότερους από 1.000 ασθενείς, η οποία έδειξε πως οι ασθενείς ανάρρωσαν γρηγορότερα.

Επίσης άλλο φάρμακο που δοκιμάστηκε σε 3 εργαστηριακές μελέτες στο Ηνωμένο Βασίλειο και αφορά τους υποδοχείς, δηλαδή την πόρτα που χρησιμοποιεί ο ιός για να μπει στον οργανισμό, εμπόδισε την είσοδο του ιού και τον πολλαπλασιασμό του στα κύτταρα”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας.

Τι είπε για τα τεστ

Ο Σ. Τσιόδρας απαντώντας για την επάρκεια των τεστ που γίνονται αλλά και αν θα συνεχίσει να γίνεται ο μοριακός έλεγχος και σε ποιες κατηγορίες πολιτών ανέφερε ότι είναι αυτονόητο πως αυτό θα γίνει σε άτομα με εμφανή συμπτώματα που παραπέμπουν στον κορονοϊό, ασθενής με σοβαρή οξεία λοίμωξη άνω των 65 ετών ή όσους έχουν υποκείμενα νοσήματα, στο προσωπικό των εργαζομένων στον χώρο της υγείας και σε όσους φιλοξενούνται ή εργάζονται σε κλειστές δομές όπως δομές φροντίδας και φιλοξενίας ηλικιωμένων, χρονίως πασχόντων, αστέγων, προσφύγων και άλλων δομών με συνθήκες συγχρωτισμού όπως οι φυλακές, τα στρατόπεδα, οι κλειστές δομές ψυχικής υγείας, προσωπικό πρώτης γραμμής για τη λειτουργία του κράτους και στενές επαφές επιβεβαιωμένου κρούσματος για την καλύτερη ιχνηλάτιση και εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί