Συγκροτήθηκε σε σώμα το πρώτο ΔΣ του Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου του ΕΛΜΕΠΑ

Το πρώτο διοικητικό συμβούλιο του Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου (ΠΕΚ) του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου συγκροτήθηκε σε σώμα με απόφαση του πρύτανη του ΕΛΜΕΠΑ Καθ. Νίκο Κατσαράκη με βάση την αξιολόγηση των υποψηφίων από πενταμελή επιτροπή εμπειρογνωμόνων, αποτελούμενη μεταξύ άλλων από τον Πρόεδρο του ΙΤΕ Καθ. Ταβερναράκη Νεκτάριο και τον Πρόεδρο της ΓΣ του ΕΛΙΔΕΚ Καθ. Χαριτίδη Κωσταντίνο.

Το ΠΕΚ/ΕΛΜΕΠΑ ιδρύθηκε σύμφωνα με το άρθρο 26 του ν. 4610/07.05.2019 και αναμένεται να αποτελέσει τον ερευνητικό βραχίονα του Πανεπιστημίου, με στόχο τη μεταφορά τεχνογνωσίας και τεχνολογίας και την προώθηση της καινοτομίας.

Στη θέση του αντιπροέδρου εκλέχθηκε ο Κυμάκης Εμμανουήλ, καθηγητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΛΜΕΠΑ. Διευθυντές στα ινστιτούτα  α) Φυσικής Πλάσματος  β) Ενέργειας και γ) Οικονομικής Ανάλυσης εκλέχθηκαν οι καθηγητές του ΕΛΜΕΠΑ Ταταράκης Μιχαήλ, Καραπιδάκης Εμμανουήλ και Κοπανάκης Ιωάννης αντίστοιχα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι για τις υπόλοιπες θέσεις επιλέχθηκαν καθηγητές εκτός ΕΛΜΕΠΑ. Στη θέση του διευθυντή του Ινστιτούτου Φυσικής Εσωτερικού της Γης & Γεωκαταστροφών εκλέχθηκε ο Καθ. Βαλλιανάτος Φίλιππος , Καθηγητής του τμήματος Γεωλογίας του ΕΚΠΑ. Στη θέση της διευθύντριας του Ινστιτούτου Αγροδιατροφής & Επιστημών Ζωής, εκλέχθηκε η Καθ. Αικατερίνη Χατζάκη, Καθηγήτρια, Τμήμα Ιατρικής ΔΠΘ, ενώ στη θέση του διευθυντή του Ινστιτούτου Αναδυόμενων Τεχνολογιών, εκλέχθηκε ο κοσμήτορας της σχολής θετικών επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης και Καθηγητής στο Τμήμα Χημείας, Χανιωτάκης Νικόλαος.  

Το ΠΕΚ θα συνδεθεί άμεσα με την εθνική υποδομή λέιζερ (HELLAS-CH) μέσω του ινστιτούτου φυσικής πλάσματος και με την εθνική υποδομή παρατήρησης της λιθόσφαιρας (HELPOS) μέσω του ινστιτούτου γεωκαταστροφών, όπου ο διευθυντής του ινστιτούτο Καθ. Φ. Βαλιανάτος είναι κάτοχος της έδρας UNESCO στην ίδια επιστημονική ενότητα.

Το προφίλ των μελών του ΔΣ:

Περισσότερα για τον Κυμάκη Εμμανουήλ ΕΔΩ

Περισσότερα για τον Φίλιππο Βαλλιανάτο ΕΔΩ

Περισσότερα για τον Μιχάλη Ταταράκη ΕΔΩ

Περισσότερα για τον Νίκο Χανιωτάκη ΕΔΩ

Περισσότερα για τον Ιωάννη Κοπανάκη ΕΔΩ

Περισσότερα για τον Εμμανουήλ Καραπιδάκη ΕΔΩ

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί