Στην Ισπανία ψέκασαν με χλωρίνη ολόκληρη παραλία κατά του κορονοϊού!

Συγγνώμη αναγκάστηκε να ζητήσει το δημοτικό συμβούλιο μίας παραλιακής επαρχίας στην Ισπανία για την απόφαση που πήρε να ψεκάσει με χλωρίνη μια ολόκληρη παραλία προκειμένου, όπως υποστήριξε, να μπορούν να κάνουν βόλτα τα παιδιά.

Κάτοικοι της περιοχής αλλά και οικολογικές οργανώσεις αντέδρασαν έντονα όταν είδαν την περασμένη εβδομάδα φορτηγά εξοπλισμένα με χλωρίνη να φτάνουν στην παραλία Ζαχάρα δε λος Ατούνες, σε ένα ψαροχώρι της διάσημης ακτής Κόστα δε λα Λουθ της Ανδαλουσίας.

Οι διαμαρτυρόμενοι κάνουν λόγο για τεράστια καταστροφή στους αμμόλοφους αλλά και το οικοσύστημα της παραλίας, η οποία παρέμενε κλειστή στο κοινό για περίπου 40 ημέρες.

«Πρόκειται για παράλογη απόφαση» ανέφερε η περιβαλλοντολόγος Μαρία Ντολόρες Ιγκλέσιας Μπενίτεζ. «Η παραλία είναι ένα ζωντανό οικοσύστημα. Όταν το ψεκάζεις με χλωρίνη σκοτώνει ό,τι υπάρχει μπροστά σου» πρόσθεσε, σύμφωνα με τη Guardian.

«Η απολύμανση των παραλιών με χλωρίνη στη μέση της περιόδου αναπαραγωγής πουλιών ή κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης των ασπόνδυλων που θα υποστηρίξουν την παράκτια αλιεία… δεν είναι μία από τις ιδέες του [Ντόναλντ] Τραμπ. Αυτό συμβαίνει στη Ζαχάρα δε λος Ατούνες», έγραψε η Greenpeace της Ισπανίας στο Twitter, αναφερόμενη στο πρόσφατο σκεπτικό του προέδρου των ΗΠΑ για το κατά πόσον η έγχυση προϊόντων καθαρισμού θα μπορούσε να καταπολεμήσει το Covid-19.

Για την υπόθεση έχει ξεκινήσει έρευνα μετά από καταγγελίες ότι δεν είχαν εκδοθεί οι σχετικές άδειες με έναν εκ των εμπλεκόμενων αξιωματούχων να υποστηρίζει ότι κίνητρό του ήταν μόνο η προστασία των παιδιών: «Αναγνωρίζω ότι έκανα λάθος αλλά το έκανα με τις καλύτερες προθέσεις».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί