Σάλος με τον… απείθαρχο Πενς σε κλινική των ΗΠΑ

Ποικίλλα σχόλια έχει προκαλέσει στον αμερικανικό κυρίως Τύπο η χθεσινή εμφάνιση του αντιπροέδρου των ΗΠΑ και επικεφαλής για τη διαχείρηση της πανδημίας Μάικ Πενς στη γνωστή Mayo Clinic, στην Μινεσότα.

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος επισκέφθηκε το κορυφαίο νοσοκομείο δίχως να φοράει μάσκα, την ώρα που η χρήση της είναι υποχρεωτική στον χώρο για όλους τους επισκέπτες. Αλλά ο Πενς ήταν ο μόνος που εμφανίστηκε χωρίς προστατευτικά μέσα.

Σε ένα tweet, που τελικά διαγράφηκε, η φημισμένη κλινική ανέφερε ότι ο αντιπρόεδρος είχε ενημερωθεί εκ των προτέρων για την τακτική περί υποχρέωσης για μάσκα.

Ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών, Μπράιαν Σκαντς, από τη Χαβάη, επέκρινε την κίνηση του Πενς σχολιάζοντας πως ο αντιπρόεδρος «έθεσε ένα επικίνδυνο παράδειγμα».

Ο Πενς υπερασπίστηκε την απόφασή του ως αναγκαία προκειμένου να συναντήσει εργαζόμενους και ασθενείς. Ερωτηθείς γιατί δεν φόρεσε μάσκα, ο Πενς είπε ότι ο ίδιος και όλοι γύρω του εξετάζονται τακτικά για τον κορονοϊό.

Η κεντρική σύσταση της αμερικανικής κυβέρνησης προς τους πολίτες είναι να φορούν μάσκες ή να καλύπτουν με άλλο μέσο το πρόσωπό τους σε δημόσιους χώρους όπου είναι δύσκολο να τηρηθούν οι απαραίτητες αποστάσεις.

Η επίσκεψη αυτή συνέπεσε με την αύξηση των κρουσμάτων σε πάνω από ένα εκατομμύριο και ενώ ο αριθμός των νεκρών στις ΗΠΑ ξεπέρασε τις 57.000.

Με πληροφορίες από BBC

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί