Γ. Λογιάδης: Οι τηλεδιασκέψεις των Επιτροπών της Βουλής είναι επιβεβλημένες για την υγεία και την οικονομία

Η απόφαση που έχει παρθεί από την Διάσκεψη των Προέδρων στο ελληνικό κοινοβούλιο πρέπει να εφαρμοστεί.

Με επιστολή που απέστειλε προς τον  Πρόεδρο Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου,  Γεώργιο Βλάχο, ο βουλευτής  του ΜέΡΑ25, Γιώργος Λογιάδης, παρουσιάζει τη θέση του ΜέΡΑ25, για τη λειτουργία της Βουλής εν μέσω πανδημίας.

Από τις τελευταίες συνεδριάσεις  της Διάσκεψης των Προέδρων (ΔτΠ), έγινε γνωστό στο σώμα από τους εκπροσώπους κάθε κόμματος σε αυτήν, πως οι Επιτροπές θα διεξάγονται με τηλεδιάσκεψη, ενώ έχει αφεθεί ανοιχτό το μέτρο να εφαρμοστεί και για τις συνεδριάσεις της Ολομέλειας.

Τη δεδομένη στιγμή,  οι μετακινήσεις των βουλευτών από την έδρα τους στην Αθήνα ενέχει υγειονομικούς κινδύνους.

Η  Κρήτη εισέρχεται στην τέταρτη εβδομάδα χωρίς κρούσμα κορωνοϊού και βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της εκδήλωσης κρουσμάτων-  μέχρι τώρα δεκαπέντε  κρούσματα και ένα  θύμα από την πανδημία του COVID-19- σε πανελλαδικό επίπεδο.

Για το αποτέλεσμα αυτό σημαντικό ρόλο έπαιξε η γεωγραφική απομόνωση της Νήσου, καθώς και τα μέτρα περιορισμού που αφορούν στις μετακινήσεις, αλλά και η πολύ καλή υγειονομική προετοιμασία της.

Η θέση του ΜέΡΑ25 είναι ότι η τηλεδιάσκεψη, η νέα αυτή μορφή επικοινωνίας και ομαδικής-συλλογικής συνεργασίας, η οποία δεν διαφέρει σε πολλά σημεία από τον συνήθη φυσικό τρόπο συνεργασίας, αποδείχτηκε παραγωγική , «οικονομικά» επιθυμητή για λόγους αμεσότερης επικοινωνίας και αποφυγής άσκοπων μετακινήσεων, και οικονομίας χρόνου και αποτελεσματικότητας. 

Η πρακτική αυτή των τηλεδιασκέψεων είναι ιδιαίτερα χρήσιμη κυρίως για τους βουλευτές της επαρχίας, στους οποίους δίνει την δυνατότητα της άμεσης συμμετοχής.

Όντας η μικρότερη κοινοβουλευτική παράταξη, η απουσία έστω και ενός βουλευτή από τις Επιτροπές και την Ολομέλεια επιβαρύνει δυσανάλογα τους υπόλοιπους συναδέλφους της κοινοβουλευτικής μας ομάδας (Κ.Ο.) του ΜέΡΑ25. Συνεπώς, το μέτρο της τηλεδιάσκεψης, το οποίο ήδη αποτελεί μέθοδο αποτελεσματικής συνεργασίας στο σύγχρονο κόσμο, κρίνεται απολύτως αναγκαίο να ενταχθεί στη Βουλή των Ελλήνων, όπως έγινε και τους κορυφαίους θεσμούς της Ευρώπης.

Αυτό έπρεπε να είχε συμβεί για σειρά λόγων, αλλά και διότι θα περιορίσει αισθητά τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής, κ.λπ. των βουλευτών. Αυτό είναι το αίτημα της Κ.Ο. του ΜέΡΑ25, που εναρμονίζεται με την ανάγκη ελαχιστοποίησης των μετακινήσεων και των δια ζώσης συσκέψεων όταν αυτές μπορούν να γίνουν μέσω τηλεδιάσκεψης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί