Τσιόδρας: Αυτά είναι τα νέα συμπτώματα που ίσως «δείχνουν» κορονοϊό! (Βίντεο)

Στην καθιερωμένη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, κατά την οποία ανακοίνωσε 17 νέα κρούσματα κορονοϊού και 136 θανάτους συνολικά στην χώρα μας, ο Σωτήρης Τσιόδρας δεν στάθηκε μόνο στα στατιστικά στοιχεία.

Δείτε ακόμη: 17 τα νέα κρούσματα, 136 οι νεκροί στην Ελλάδα – Κυκλοφορία με αυστηρούς όρους και κανόνες

Πιο συγκεκριμένα, μίλησε για την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε δημόσιους κλειστούς χώρους, ωστόσο ο κ. Τσιόδρας μίλησε και για μια σειρά από νέα συμπτώματα που ίσως “δείχνουν” πως κάποιος πάσχει από τον φονικό ιό.

Δείτε επίσης: Τσιόδρας: Υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε κλειστούς πολυσύχναστους χώρους

“Σχετικά με τα συμπτώματα που μπορεί να μας οδηγήσουν στην υποψία πως έχουμε τη νόσο, τοποθετήθηκε πρόσφατα επιτροπή επιστημόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και προσέθεσε κάποια περαιτέρω συμπτώματα που πρέπει να τα γνωρίζουμε όλοι μας”, σημείωσε αρχικά ο καθηγητής λοιμωξιολογίας.

“Περιλαμβάνουν εκτός από τα γνωστά μας, δηλαδή τον πυρετό, τον βήχα ο οποίος μπορεί να είναι ξερόβηχας, αλλά μπορεί να συνοδεύεται και από απόχρεμψη, το λαχάνιασμα ή την δυσκολία στην αναπνοή, που ήταν τα τρία κύρια συμπτώματα γι’ αυτή τη νόσο.

Προσέθεσαν τις κρυάδες, το ρίγος, δηλαδή το τρεμούλιασμα του ανθρώπου, τις μυαλγίες, την κεφαλαλγία, δηλαδή τον πονοκέφαλο, τον πονόλαιμο και την ξαφνική απώλεια ή διαταραχή της γεύσης ή της όσφρησης.

Τα συμπτώματα σας θυμίζω εμφανίζονται δύο έως δέκα τέσσερις ημέρες μετά την έκθεσή μας στον ιό και συνήθως, στην πλειονότητα των περιπτώσεων, σε τρεις με επτά ημέρες”, κατέληξε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί