Από μια κλωστή κρέμεται η ζωή του Βασίλη Δημάκη

Απεργία δίψας ξεκίνησε τη Δευτέρα 27 Απριλίου ο κρατούμενος φοιτητής Βασίλης Δημάκης, ο οποίος μετήχθη βίαια το βράδυ της 16ης Απριλίου στα Γρεβενά, από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου βρισκόταν μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Ο κρατούμενος, Βασίλης Δημάκης, που είναι τριτοετής φοιτητής στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του EKΠΑ, τιμωρείται για ακόμα μια φορά από την Πολιτεία γιατί μαζί με άλλους κρατούμενους των φυλακών Κορυδαλλού συμμετείχε σε ειρηνική κινητοποίηση , με αποχή από την εργασία, με αίτημα την αποσυμφόρηση των φυλακών της χώρας.

Εξαιτἰας της στάσης του ο Βασίλης Δημάκης, μετήχθη βίαια στις 16 Απριλίου στις φυλακές Γρεβενών, απ’ όπου στις 21 Απριλἰου ξεκίνησε απεργία πείνας, και από τη Δευτέρα 27/4 και δίψας, διεκδικώντας να μην στερηθεί το δικαίωμα να συνεχίσει τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο στο οποίο εισήχθη όντας κρατούμενος.

Στο πλευρό του βρίσκονται ήδη φορείς, οργανώσεις καθώς και καθηγητές του, που απευθύνουν εκκλήσεις προς τους αρμόδιους, προκειμένου να επιλυθεί το ζήτημα και να μη διακινδυνεύσει περαιτέρω η ζωή του κρατούμενου φοιτητή.

Η σελίδα της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Βασίλη Δημάκη:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί