Ελεύθερος ο 55χρονος που πυροβόλησε κατά προσφύγων στη Μόρια

 Με περιοριστικούς όρους

Απολογήθηκε σήμερα (Δευτέρα) ο 55χρονος Μυτιληνιός που αργά το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα, στην ευρύτερη αγροτική περιοχή της Μόριας, εναντίον τεσσάρων αιτούντων άσυλο, τραυματίζοντας στην πλάτη και σε διάφορα άλλα σημεία του σώματος τους δυο από αυτούς.

Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ο 55χρονος -που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βαθμό κακουργήματος και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων- αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Συγκεκριμένα, ο 55χρονος θα πρέπει να εμφανίζεται 3 φορές την εβδομάδα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, του επιβλήθηκε πρόστιμο 1.000 ευρώ, ενώ του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα και η προσέλευσή του στα κτήματά του.

Απολογούμενος, φέρεται να δήλωσε πως του είχαν κλέψει κι άλλες φορές ζώα. Την περασμένη Τετάρτη, τα ίδια άτομα επιχείρησαν να το ξανακάνουν, με αποτέλεσμα αυτός να σηκώσει το όπλο και να πυροβολήσει, προκειμένου -όπως είπε- να προστατεύσει τη ζωή και την περιουσία του. Όπως υποστήριξε, δεν είχε πρόθεση να προβεί σε ανθρωποκτονία.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του σημείωσε πως για την απελευθέρωση του πελάτη του έπαιξε ρόλο ο πρότερος έντιμος βίος του, ο χαρακτήρας του και το λευκό ποινικό του μητρώο.

Ο 55χρονος αναμένεται να παραπεμφθεί σε τακτική δικάσιμο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί